En mamma försvarar sitt beslut att köpa billiga kläder till sina barn medan hon själv bär märkeskläder

av Titti Carlberg

16 Januari 2022

En mamma försvarar sitt beslut att köpa billiga kläder till sina barn medan hon själv bär märkeskläder
Advertisement

Har du någonsin sett en mamma eller en pappa bläddra igenom "den perfekta förälder"-manualen? Absolut inte, för boken i fråga finns inte och kommer heller aldrig att finnas (lyckligtvis eller tyvärr!). Varje förälder måste lära sig själv, medveten om att det från det första året av sitt barns liv, åtminstone fram till artonårsålder kommer allt att vara koncentrerat på det. Vad föräldrarna inte vet är att de under denna tidsperiod kommer att bombarderas med ständig kritik från främlingar, eller andra föräldrar, som tror att de vet bäst hur man uppfostrar barn.

Caitlin Fladager är dock trött på att ta emot kritik och bestämde sig för att "svara" på webben till de som anklagar henne för att klä sig i märkeskläder och försummar sina barn för att hon köper billiga kläder till dem.

via Instagram / caitlinfladager

Advertisement

Folk lägger sig i allt, speciellt när det handlar om barnuppfostran. Av någon konstig anledning känner andra föräldrar ett behov av att döma eller ge praktiska råd om hur man uppfostrar barn. Så länge det handlar om att ge behövlig hjälp är det okej, men inte i andra fall.

Caitlin Fladager är en kanadensisk mamma som, efter att ha fått ännu en negativ kommentar om hur hon klär sina barn, bestämde sig för att svara.

Anklagelserna mot denna mamma gäller det faktum att hon själv klär sig i snygga och dyra märkeskläder, medan hennes barn är klädda i billiga kläder som hon köper i köpcentra. Kvinnan har haft mycket tålamod med att svara på kritik och hävdat att hon, till skillnad mot sina barn, inte konstant fläckar ner sina kläder varje gång hon äter något. Dessutom växer barn väldigt snabbt, vilket alla vet, så vad är vitsen med att spendera mycket pengar på en tröja eller ett par byxor de bara kan ha i några månader?

Advertisement

Dessutom vill barn alltid leka utomhus och blir oundvikligen smutsiga; många mammor skäller på sina barn när de smutsar ner sina coola t-shirts, medan Caitlin hävdar att det är bara att köpa billigare och sluta skälla på barnen när de har haft roligt. "Jag försöker vara mamman som ser dem resa sig upp smutsiga från leken och säga 'oroa dig inte , det gör inget!'. Jag anstränger mig att vara en mamma som ser dem leka på marken och inte oroar mig för att de ska förstöra sina kläder" säger Caitlin. Vad är det viktiga som hon vill lära sina barn? Att det inte är viktigt om man har dyra märkeskläder eller de som är lite billigare: "Smuts, leenden och glass gör mig så mycket gladare än ett foto på dem klädda i kläder som de inte trivs i eller som kommer att vara för små för dem efter ett par veckor".

Vad tycker du?

Advertisement