En nyfödd bebis väger 6,5 kg vid födseln och är 57 centimeter lång - ett rekord - TittaPaVideon.se
x
En nyfödd bebis väger 6,5 kg vid födseln…
Han har ett så Hon installerar en dörr i sonens rum men hennes man vill inte och bråket bryter ut

En nyfödd bebis väger 6,5 kg vid födseln och är 57 centimeter lång - ett rekord

13 Januari 2022 • Av sofia
371
Advertisement

Det är allmänt känt att det ögonblick då ett barn föds för en förälder är ett av de mest spännande och oförglömliga, men själva ögonblicket för en bebis födelse kan även vara början på en ganska oväntad rekordhändelse. Försök att sätta dig in i denna brasilianska mammas situation, som knappt kunde tro sina ögon när hon såg sin son komma ut ur magen: hon hade fött en rekordlång bebis med en otrolig vikt!

via: Metropoles

Kvinnan som födde det rekordstora barnet heter Aline Suelen Santos, hon är 32 år och lades in på ett av de främsta sjukhusen i den brasilianska staden Sao Paulo för att göra ett kejsarsnitt. Kvinnan, liksom hennes man, visste redan mycket väl från läkarbesöken och ultraljudsundersökningarna att de väntade ett mycket stort barn: "Under graviditeten visste vi att vår son Pedro skulle ha en ökad längd och vikt. Ultraljudsundersökningarna talade om att han redan vägde 3,5 kg och läkaren hade varnat oss för att bebisen vid födseln kunde ha nått 4 eller 4,8 kg.", sa Aline.

Men varken hon eller hennes man var beredda på den överraskningen när "lilla" Pedro föddes. Vid förlossningen, till hela det medicinska teamet som följde Alines förlossnings stora förvåning, vägde barnet 6,5 kilo och var 57,5 ​​centimeter långt, till och med mer än vad läkarna hade förutspått under hela graviditeten. Hur kunde detta vara möjligt?

Läkarna på sjukhuset i San Paolo har lagt fram många teorier, men de mest trovärdiga talar om konsekvenserna av hans arvsmassa och följder som förmodligen "orsakades" av uppkomsten av Alines graviditetsdiabetes under graviditeten. När det gäller arvet var läkarna överens om att rekordstorleken på den lille Pedro också berodde på att hans pappa vid födseln vägde 5,14 kilo.

Nu har lille Pedro återvänt hem med sin familj efter en kort period av observation på sjukhuset och är vid perfekt hälsa: "Jag hade redan köpt några större plagg på grund av erfarenheten med min första dotter som vägde 4,4 kg vid födseln, men de passar inte. Jag måste köpa om allt!" utbrast Aline.

Ett stort lycka till till hela den underbara familjen Suelen Santos!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack