Han säger upp sig med 2 veckors varsel, men chefen hämnas med att säga upp honom med omedelbar verkan - TittaPaVideon.se
x
Han säger upp sig med 2 veckors varsel,…
En desperat äldre kvinna går till mobiltelefon reparatören Han avslöjar sin kollegas graviditet utan hennes tillstånd - kvinnan blir vansinnig

Han säger upp sig med 2 veckors varsel, men chefen hämnas med att säga upp honom med omedelbar verkan

14 Januari 2022 • Av Titti Carlberg
1.184
Advertisement

Att ha ett tillfredsställande arbete är avgörande för sitt välbefinnande, men det sammanfaller tyvärr inte alltid med en hälsosam och fridfull arbetsmiljö. Även om det utförda jobbet är ett av de man gillar och som man har engagerat sig för hela livet kan drömmen om det "perfekta jobbet" ganska lätt krossas av kollegor eller chefer som med sitt sätt att göra skapar en giftig arbetsmiljö, vilket påverkar medarbetarna negativt på lång sikt. Inte konstigt då om man i en situation  har ett bättre arbetserbjudande som man accepterar.

På Reddit berättade en användare om sin upplevelse i frågan och han berättade i synnerhet vad som hände när han sa upp sig med två veckors varsel. Hur obehagligt det än var, bekräftade det hur bra han gjorde att sluta och acceptera en annan tjänst.

Att sluta på en arbetsplats innebär alltid risker och det är därför alla alltid väntar tills de är säkra på att de har en annan möjlighet innan de skriver under sin uppsägning. Användaren som berättade om sin uppsägning på Reddit klargjorde fördelarna med sitt nya jobb, och förklarade på så sätt sin uppsägning:

"En morgon fick jag ett telefonsamtal som bekräftade startdatumet för ett nytt jobb där jag skulle få några mer dollar i månaden betalt och minska min dagliga pendling med 15 minuter. Naturligtvis var jag entusiastisk och jag skrev mitt uppsägningsbrev direkt. Vid slutet av mitt skift, efter att chefen räckt mig min check gav jag honom brevet och efter någon minuts tystnad sa han: 'Det känns som att du sticker en kniv i ryggen på mig'. Han frågade mig vart jag skulle ta vägen och jag svarade 'det är inget du behöver veta, jag slutar här för att jag har fått ett bättre erbjudande på ett ställe där jag har chans att avancera till skillnad mot här'".

Arbetsgivaren blev uppenbarligen förvånad över sin anställdes uppsägning, men istället för att reagera på ett civiliserat sätt, antog han en ganska barnslig attityd: "Du behöver inte stanna två veckor, du får sparken. Lämna arbetstelefonen och nycklarna. Packa ihop dina personliga saker och försvinn!"

Är det verkligen möjligt att en arbetare inte är fri att sluta på en arbetsplats om han vill även om han följer arbetsplatsen interna regler? Arbetaren hade inte gjort något fel i att säga upp sig med två veckors varsel, men arbetsgivaren var inte kapabel att uppföra sig som man bör. Det är väl onödigt att säga att arbetaren fick ett stort stöd från internetanvändare som sa att han inte hade gjort något fel.

Tags: JobbBerättelser
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack