Hon öppnar ett eget bankkonto utan sin man: "Jag vill ha min ekonomiska självständighet" - TittaPaVideon.se
x
Hon öppnar ett eget bankkonto utan…
En lärare har en tumör men har inga fler semesterdagar eller sjukdomsdagar att ta ut så kollegorna ger henne deras Hon firar sin 100-årsdag tillsamman med sina storasystrar som är 102 och 104 år gamla

Hon öppnar ett eget bankkonto utan sin man: "Jag vill ha min ekonomiska självständighet"

11 Januari 2022 • Av sofia
1.919
Advertisement

När en person bestämmer sig för att gifta sig är den medveten om att många aspekter av livet kommer att "delas" med partnern; från hemmet till privata utrymmen, till vänner, familj och så vidare, upp till det som för många är en riktigt öm punkt, nämligen ekonomin. Många gifta par föredrar faktiskt att "förena" sin ekonomi för att bygga en framtid tillsammans och för de barn som så småningom kommer, medan andra undviker detta och föredrar en delad ekonomi eftersom dessa frågor kan bli väldigt känsliga...

via: The Sun UK

Precis som Shelly Horton, en australiensisk journalist som offentligt har sagt att hon har bestämt sig för att hålla sin ekonomi åtskild från sin man, inte för att hon inte litar på mannen hon har bestämt sig för att gifta sig med och som hon ska spendera resten av sitt liv med, utan för att hon är övertygad om att det att hantera sin ekonomi separat från sin man gör henne mer självständig i relationen.

Som Shelly uttryckte det: "Jag vill inte fråga min man om huruvida han tycker att det är okej eller inte för mig att köpa en viss klänning eller om jag vill ta med mina barnbarn på bio. Jag vet att han skulle säga ja men i slutändan är det inte riktigt det som är problemet. Problemet är att jag inte vill behöva fråga honom varje gång. Jag jobbar väldigt hårt under året så jag vet att jag har rätt till mina pengar och min ekonomiska självständighet."

Denna kvinnas beslut föddes också ur den negativa erfarenhet hon fick gå igenom med en skilsmässa och åtföljande separation av den gemensamma egendomen. Det var ingen dans på rosor och av denna anledning valde Shelly, efter att ha bestämt sig för att gifta sig med sin nya man Darren, lugnt för att ha delade tillgångar och vara ekonomiskt självständig: "Jag skulle vilja ge ett råd till varje kvinna där ute om att ha sitt eget bankkonto skilt från sin mans som hon och bara hon kan komma åt när som helst, för man vet aldrig när man kommer att behöva det!"

Ett råd som många kvinnor har valt att följa, inspirerade av Shelly Hortons inlägg. Vad tycker du om hennes beslut, gjorde hon rätt i att ha delade konton eller inte?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack