Två tvillingar föds med bara 15 minuters avstånd från varandra, men de fyller år på två olika dagar - TittaPaVideon.se
x
Två tvillingar föds med bara 15 minuters…
En ettårig flicka klär sig som drottning Elisabeth och får ett brev av den riktiga drottningen Trots att hon hade covid ville hon inte missa julmiddagen med familjen och äter inuti en plastbubbla

Två tvillingar föds med bara 15 minuters avstånd från varandra, men de fyller år på två olika dagar

04 Januari 2022 • Av sofia
19.954
Advertisement

Det är svårt att föreställa sig att två tvillingar kommer till världen på två olika dagar, men denna sällsynta händelse kan faktiskt inträffa i en del sällsynta fall. Tvillingarna Alfredo och Aylin, födda på natten mellan den 31:a december 2021 och den 1:a januari 2022, är ett exempel på detta. Fatima Madrigal födde en pojke på 2,7 kg och en flicka på 2,4 kg i slutet av midnatt den 31:a, årets sista dag. En av hennes bebisar föddes alltså klockan 23:45 den 31:a december, medan den andra kom några minuter senare medan det redan hade hunnit bli ett nytt år. Detta är alltså förklaringen till varför dessa små barn fyller år på olika dagar och till och med föddes på olika år!

Mother of the twins, Fatima Madrigal, says "It's crazy to me that they are twins and have different birthdays. I was surprised and happy that she [Aylin] arrived at midnight."

Pubblicato da Natividad Medical Center su Domenica 2 gennaio 2022

Fatima Madrigal och Robert Trujillo, från Greenfield, Kalifornien (USA), välkomnade sitt tvillingpar på två olika dagar. Det händer inte ofta, tvärtom – i USA sker cirka 120 000 tvillingfödslar varje år, vilket utgör 3% av alla förlossningar, men det händer nästan aldrig att de föds på två olika dagar! För dessa två föräldrar var det faktiskt en sprakande start på året: Alfredo var den första som föddes, klockan 23:45 den 31:a december 2021, medan lilla Aylin kom ut efter sin bror, 15 minuter senare, precis efter midnatt.

Inte ens Fatima kunde tro att hon skulle bli tungen att fira sina tvillingar på olika dagar: "Det är galet för mig att de är tvillingar och har olika födelsedagar", säger hon i ett pressmeddelande från sjukhuset, "Jag blev förvånad och glad över att min dotter föddes vid midnatt".

#IntheNews Read all about our rare first birth of twins born in both 2021 AND 2022 at #KION...

Pubblicato da Natividad Medical Center su Domenica 2 gennaio 2022

Det var inte bara de lyckliga föräldrarna som blev förvånade utan även den medicinska personalen på Natividad Medical Hospital: "Detta var säkerligen en av de mest minnesvärda delarna av min karriär", berättar Dr. Ana Abril Arias, en läkare som arbetat på detta sjukhus sedan länge stolt.

Kunde det ha slutat på ett bättre sätt och kunde denna underbara familj ha fått en bättre start på året? Vi kan bara önska dem lycka till!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack