De renoverar en 102-årig kvinnas hus precis i tid för hennes födelsedag

sofia

24 December 2021

De renoverar en 102-årig kvinnas hus precis i tid för hennes födelsedag
Advertisement

Att förlora ditt hem är riktigt tragiskt, särskilt efter det att du har tillbringat större delen av ditt liv där. För en äldre person, som har bott större delen av sitt liv i samma hus, kan det vara svårt att ändra sina vanor och ta farväl av alla minnen från den platsen. Lilian Howitt, en 102-årig dam, riskerade att förlora sitt hus, där hon bott i 50 år, för alltid på grund av en brand. Olyckan orsakades av en lampa som fallit till marken och som gradvis fått hela hennes lägenhet att börja brinna. Kvinnan räddades av en granne och fördes omedelbart till sjukhus. Lilian riskerade att aldrig få lämna sjukhuset, eftersom hon inte hade ett permanent hem att bo i och covid-19-pandemin gjorde allt värre. Lyckligtvis har många människor, även främlingar, åtagit sig att restaurera kvinnans hus och lämna tillbaka det till henne lagom till hennes födelsedag.

via BBC

Advertisement
Facebook / Stephanie Davies

Facebook / Stephanie Davies

Stackars Lilian, vid 102 års ålder trodde hon att hon aldrig skulle få flytta tillbaka till sitt hem. Branden hade tagit ifrån henne hennes sinnesfrid och nu, från en sjukhussäng, trodde hon att hon var bortglömd för alltid. Covid-19-pandemin gjorde saker värre för denna stackars kvinna, som kände sig väldigt ensam på sjukhuset eftersom hon inte kunde ta emot några besökare: "Jag trodde att jag aldrig skulle få åka hem" sa Lilian, men samhället där hon bodde fick henne att ändra sig. Stephanie Davies, kvinnans barnbarn stod inte ut med tanken att hennes mormor befann sig i den situationen i sin ålder och bad människor på facebook om hjälp.

Innan de ens insåg det började dussintals människor donera sina saker och låna ut sin arbetskraft för att återställa Lilians hem. Utmaningen var att kunna renovera huset innan Lilian fyllde 103 som en födelsedagspresent!

Facebook / Stephanie Davies

Facebook / Stephanie Davies

Plötsligt började totala främlingar erbjuda Lilian-mattor, persienner, arbetskraft och mycket mer! Kvinnans barnbarn kavlade upp ärmarna och påbörjade den mödosamma renoveringen med allas hjälp. Till slut uppnåddes det efterlängtade resultatet och även en av Lilians grannar, Helen Harden, kommenterade: "Så här borde huset verkligen vara, nu kan Lilian förhoppningsvis återvända och bo där."

Lilian var glad över att vara hemma igen och tackade alla från djupet av sitt hjärta. 103 år är inte illa och Lilian har än en gång fått chansen att blåsa ut ljusen på sin tårta.

Advertisement
Facebook / Stephanie Davies

Facebook / Stephanie Davies

Lyckligtvis var Lilian inte ensam: vänner, släktingar och till och med främlingar har arbetat hårt för att hjälpa henne och har funnits vid hennes sida precis som en riktig familj. Hon har verkligen haft tur!

Advertisement