x
Enkla och billiga husmorsknep för att…
Han var hemlös, men nu har han blivit chauffören på Londons Hon börjar gråta när hennes kollegor ger henne dockan som hon alltid velat ha som liten

Enkla och billiga husmorsknep för att få bort även ingrodd smuts från din gasspis

31 December 2021 • Av sofia
871
Advertisement

Köket är verkligen den plats i huset som mest sannolikt blir smutsig ofta, särskilt varje gång vi lagar mat. Spisen kan knappast förbli oklanderlig även när man lagar en enkel pasta då olja eller sås oavsiktligt kan stänka och fläcka ner inte bara bänken utan även brännarna. Brännarna är utan tvekan de mest knepiga att rengöra men samtidigt är det också de som kräver lite extra uppmärksamhet från vår sida då de om de inte rengörs ofta riskerar att fungera felaktigt. När vi ska rengöra gashällen bör vi därför komma ihåg att ägna lite mer tid åt att rengöra brännarna, där fett och matrester oavsiktligt kan sitta kvar länge. Idag vill vi tipsa dig om ett enkelt och billigt sätt att göra det på. 


image: GuardaCheVideo

Ingredienserna du behöver är nästan säkerligen saker du redan har i ditt skafferi, det här är vad du behöver: 130 gram Marseille-tvål (eller någon annan tvål baserad på oliv- eller kokosolja), 1,2 dl vitvinsvinäger (äppelcidervinäger eller ren alkohol är också bra), varmt vatten, en balja eller en stor kastrull och slutligen en gammal mjuk tandborste, som du behöver för att gnugga bort fläckarna från brännarna.

Hur man gör:

1. Skär Marseille-tvålen i små bitar eller riv den på ett rivjärn och häll den i en kastrull där du har kokat upp vattnet.
2. Efter att ha smält tvålen väl, ta bort kastrullen från värmen och tillsätt en kopp vitvinsvinäger.
3. Sänk ner delarna av brännarna i den erhållna vätskan, var noga med att täcka delarna helt och låt dem dra i minst 20 minuter.
4. Nu är du redo att börja. Använd tandborsten för att gnugga kraftigt på alla punkter med fläckar.
5. Skölj brännarna och torka genast med en trasa (gör det direkt om du inte vill att de ska rosta!).

image: GuardaCheVideo
Kom ihåg att använda en gammal kastrull och upprepa hela processen minst två gånger i månaden, om möjligt en gång i veckan. Vi är övertygade om att du kommer att uppnå utmärkta resultat på lång sikt!
 
 
 
 
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack