Han hittar 10 000 dollar i en handväska och lämnar tillbaka dem genast - ägaren ger honom 100 dollar i hittelön

av sofia

27 November 2021

Han hittar 10 000 dollar i en handväska och lämnar tillbaka dem genast - ägaren ger honom 100 dollar i hittelön
Advertisement

Frestelsen att lägga en stor summa pengar i fickan om vi har möjlighet är nog något vi alla har gemensamt. Det är ingen idé att försöka förneka det, ingen kan motstå en plånbok eller en väska full av mynt och sedlar. De flesta människor skulle ta pengarna och behålla allt för sig själv, medan andra skulle få dåligt samvete och göra det som förmodligen är det enda rätta, nämligen att lämna tillbaka alla dessa pengar till dess rättmätige ägare.

via CNN

Advertisement
Rhami Zeini/Facebook

Rhami Zeini/Facebook

En mycket rättvis och respektfull handling den som Rhami Zeini gjorde, en pojke som bor i Santa Barbara i Kalifornien och som på väg hem från skolan hittade en handväska full med sedlar på marken. Vem kunde ha tappat alla dessa pengar på ett så slarvigt sätt? Den sextonårige pojken blev dock inte avskräckt och bestämde sig för att öppna väskan för att se om det fanns uppgifter relaterade till den rättmätige ägaren, för att kunna lämna tillbaka den. När Rhami öppnade väskan kunde han dock inte tro sina ögon: det låg 10 000 dollar inuti!

Killen fick panik och var osäker på vad han skulle göra: skulle han behålla alla pengarna för sig själv eller skulle han gå till den lokala polisen för att försöka identifiera ägaren till den förlorade handväskan? Så småningom gjorde den här mycket korrekta killen från Kalifornien rätt och gick till polisen för att lämna tillbaka den ...

Advertisement
Marco Verch/Flickr - Not The Actual Photo

Marco Verch/Flickr - Not The Actual Photo

Så här sa Rhami Zeini efter att ha gått till Santa Barbara-polisen: "Jag tänkte helt enkelt att det här var rätt sak att göra, jag kunde inte behålla den där väskan full med pengar, jag var absolut tvungen att förstå vems den var och vem den tillhörde, för om rollerna skulle ha varit ombytta och jag hade förlorade något med en stor summa pengar i, vet jag att jag definitivt skulle ha velat få tillbaka det. Jag är säker på att om vi alla gjorde rätt sak skulle världen bli bättre plats!" Mycket kloka ord för en pojke på bara sexton år, som efter att ha lyckadts identifiera den rättmätige ägaren tillsammans med den lokala polisens hjälp, även fick en oväntad belöning på 100 dollar i hittelön för sin generösa och rena gest.
 
Märker du att det alltid lönar sig att göra rätt i slutändan?
 
 

Advertisement