En präst viger ett dövstumt par med teckenspråk - ett mycket rörande och inkluderande bröllop - TittaPaVideon.se
x
En präst viger ett dövstumt par med…
Ingen av passagerarna flyttar sig för att låta en man i rullstol komma ombord så chauffören tvingar alla att gå av Söndagseftermiddagssyndromet - när vi plötsligt blir melankoliska och inte vet varför

En präst viger ett dövstumt par med teckenspråk - ett mycket rörande och inkluderande bröllop

30 November 2021 • Av sofia
937
Advertisement

Genom teckenspråk kan döva eller dövstumma människor förmedla budskap och kommunicera med andra människor som talar genom sitt eget kodade system av handrörelser, kroppen och ansiktsuttryck. Det är ett mycket viktigt verktyg för dessa människor som annars skulle vara utestängda från all form av kommunikation. Det är därför det är viktigt att fler och fler människor lär sig sitt lands teckenspråk, oavsett om de kan kommunicera verbalt eller inte. Det är inte förvånande att bilderna på ett mycket speciellt bröllop, mellan två döva människor, har blivit viralt just för att prästen höll hela bröllopsceremonin på teckenspråk.

Fader Aluízio Ricardo Aleixo är prästen som förrättade vigseln på teckenspråk för ett dövt par, Adrielly Monteiro och Adalberto Ferreira. Det språket som användes var naturligtvis det brasilianska teckenspråket, även kallat Libras, vilket tillät paret att säga det berömda "ja" och göra sin kärlek officiell inför Gud. Prästen höll därför ceremonin på de dövas språk och visade stor skicklighet och empati. Det vackraste ögonblicket var självklart när prästen sa till brudgummen: "Nu kan du kyssa bruden".

Förutom teckenspråk talade fader Ricardo också på portugisiska, så att alla närvarande kunde förstå de olika stegen av ceremonin. Kort sagt var det ett väldigt inkluderande bröllop, ur alla synvinklar!

Det nygifta paret hade redan fått skjuta upp sitt bröllopsdatum en gång, på grund av Covid-19-pandemin, men nu har de äntligen lyckats uppfylla sin dröm om evig kärlek. Sådana evenemang borde finnas över hela världen och spridningen och studier av teckenspråk bör uppmuntras för att dessa människor ska kunna inkluderas fullt ut i samhället. De som är mer privilegierade borde gå dem som har det svårare till mötes. Håller du inte med?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack