Ett övergivet fängelse förvandlas till ett lyxhotel där man får sova i fängelseceller

av sofia

29 November 2021

Ett övergivet fängelse förvandlas till ett lyxhotel där man får sova i fängelseceller
Advertisement

Är det möjligt att förvandla ett fängelse, en plats för lidande och botgöring, till något vackert, användbart och avkopplande? Tydligen ja, även om det krävs miljontals pund för att göra det! Det gamla Bodmin-fängelset, byggt år 1802 i utkanten av staden Cornish, har alltid varit en av de kusligaste platserna i England. Om man ska vara ärlig började fängelset sin långsamma nedgång redan 1916, när den sista fången lämnade anläggningen och 1927 var det officiellt en övergiven plats. Det finns många berättelser om mysterier och naturligtvis spöken på fängelset Bodmin, men ingen skulle någonsin ha trott att byggnaden efter alla dessa år skulle förvandlas till ett lyxhotell.

via Facebook / The Bodmin Jail Hotel

Advertisement

Renoveringen av denna mäktiga och historiska byggnad tog 6 år och för att nå dagens överraskande resultat krävdes det drygt 50 miljoner pund. Idag kan man bo på det gamla Bodminfängelset, absolut inte som fångar, utan som kunder på ett stort lyxhotell. Byggnaden rymmer faktiskt ett sjuttiotal rum fördelade på fyra våningar och blandar lyx med en mystisk och avkopplande atmosfär på ett skickligt sätt.

Advertisement

Varje svit består av tre ursprungliga celler som är renoverade på ett smart sätt och förvandlade till perfekta hotellrum. Till en början var dock tanken att denna byggnad skulle få ett helt annat öde. Efter det att fängelset övergavs försökte man riva byggnaden med dynamit, men alla försök misslyckades totalt, eftersom väggarna var så tjocka. Matt Cartwright, huvudarkitekten som var ansvarig för att förvandla byggnaden till ett hotell, har därför omvandlat den till en plats med ett helt annat användningsområde än det ursprungliga och vips har detta fängelse plötsligt blivit ett sensationellt lyxhotell med namnet Bodmin Jail Hotel!

En sak som är säker är att om du sätter din fot på just detta 4-stjärniga hotell så kommer du garanterat inte att känna att du befinner dig i en gammal förfallen och övergiven byggnad, utan istället en plats med all den charm som kreativ och modern design har att bjuda på som är skickligt sammanflätad mellan dåtid och nutid. I projektet förvandlade arkitekten Cartwright fängelsekapellet till hotellets bar och restaurang, komplett med en flygel som nu är placerad där fängelsevaktmästare och fängelsepersonal brukade sitta för gudstjänst och titta på fångarna.
Som man kan se vid bokningstillfället ligger de större sviterna på de övre våningarna och har både TV och badkar.

All of our rooms feature a luxuriously deep free-standing bath and walk-in shower...the perfect retreat after a day of exploring.

Pubblicato da The Bodmin Jail Hotel su Giovedì 17 settembre 2020

Om du är nyfiken på det här hotellet föreslår vi att du tittar på bilderna av strukturen direkt på hotellets Facebooksida eller, alternativt, kan du till och med boka in en helg där!

Advertisement