Hon tror att hennes dotters kompis är undernärd på grund av sin veganska diet och lagar i hemlighet rätter med kött åt henne - TittaPaVideon.se
x
Hon tror att hennes dotters kompis är…
De är bara 35 år gamla men har redan blivit morföräldrar: Han bygger ett snurrande hus till sin fru så att hon kan se solen gå upp och vännerna som går förbi

Hon tror att hennes dotters kompis är undernärd på grund av sin veganska diet och lagar i hemlighet rätter med kött åt henne

15 Oktober 2021 • Av sofia
785
Advertisement

Nuförtiden väljer fler och fler människor att inte vara allätare längre och föredrar en vegetarisk eller vegansk kost. Att följa dessa dieter innebär att man bara äter mat från växtriket och utesluter alla eller vissa livsmedel av animaliskt ursprung. Ett val som kan ha olika bakomliggande orsaker med allt från religiösa skäl till etiska sådana eller helt enkelt på grund av att man är mer hälsomedveten. Men det är också sant att, precis som alla andra dieter, bör även vegetariska och veganska dieter följas av en expert eftersom det annars kan finnas risk för näringsbrist. En engelsk mamma, som var orolig för hälsan hos sin dotters vän, bestämde sig för att mata henne med kött eftersom den lilla flickan enligt henne såg "blek" ut. En gest som gav upphov till stor debatt på sociala medier...

Vi befinner oss i England där en mamma väckte stor uppståndelse efter att ha matat dotterns vän med kött. Det kanske inte låter särskilt konstigt egentligen, om det inte vore för att flickan sedan en tid tillbaka följde en vegansk kost. Kvinnan berättade sedan historien på sociala medier för att förklara varför hon hade agerat som hon hade gjort. Enligt hennes åsikt var den unga flickan underviktig och verkade "blekare och tröttare" än en flicka bör vara i hennes ålder. Enligt den engelska mamman berodde hennes undernärda utseende just på den veganska kost som hon tvingades följa i hemmet.

På sociala medier tillade kvinnan sedan: ”Varje gång min dotters vän kommer för att besöka oss, lagar jag alltid en god köttmåltid till henne. Förra helgen gjorde jag till och med en grillad biff med pommes frittes. Det otroliga” fortsatte mamman, ”är att de båda tycks älska kött eftersom det inte blir något kvar på tallrikarna! Jag måste säga att varje gång min dotters vän lämnar vårt hem ser hennes kinder rosiga och sunda ut."

Eftersom det är en mycket känslig fråga var många människor som läst inlägget på sociala medier snabba med att kommentera. Faktum är att det finns flera kommentarer som anser att kvinnans beteende är både oförskämt och egoistiskt, med tanke på att det i vilket fall som hels är ett personligt val som rör flickan och hennes familj.

"Det är inte upp till dig att bestämma hur någon annan fostrar sitt barn. Om du tror att det finns ett problem, prata med dem" kommenterade en person efter att ha läst den engelska kvinnans inlägg medan en annan person skrev: "Du är inte hennes läkare. Det är inte upp till dig att bestämma vad som är bäst eller värst. Att ifrågasätta hennes föräldrars kostval gör henne mer skada än nytta."

Det stämmer visserligen att det kan finnas risk för olika former av näringsbrist om man följer en restriktiv diet, särskilt när det gäller mängden protein och vitamin B12. Människokroppen, oavsett vilken diet man följer, vare sig man är allätare, vegetarian eller vegan, behöver alltid få i sig alla näringsämnen som är nödvändiga för att uppnå fysiskt välbefinnande. Men om man har ordentlig koll på vad man får i sig kan alla typer av kosthållningar tillgodose våra behov.

Kort sagt, det stämmer att en mamma alltid är en mamma och att mammor är villiga att göra vad som helst för att barn ska må bra, men det är också viktigt att alltid respektera andra människors beslut, håller du inte med?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack