x
En frisör lägger sig på golvet för…
En brudgum fotograferas medan han skär tårtan i tröja och shorts: Han rakar av sig skägget efter 8 år och chockar alla - även hans fru har svårt att känna igen honom

En frisör lägger sig på golvet för att lugna en autistisk pojke som han ska klippa håret på

13 Oktober 2021 • Av sofia
682
Advertisement

Barn som lider av autism har förvisso svårare att förhålla sig till omvärlden, särskilt om de likt lilla Mason lider av sensorisk överbelastning, det vill säga när en eller flera av kroppens sinnen uppfattar överstimulering från den yttre miljön, vilken kan vara både naturligt eller artificiellt inducerad. På grund av detta kan även enkla vardagliga aktiviteter bli omöjliga för dem. Föräldrarna till Mason, en autistisk pojke, kämpade för att hitta en frisör som kunde klippa deras sons hår utan att få honom att bli för stressad. I slutändan lyckades James Williams, även känd som "Jim the Trim" klippa håret på pojken tack vare ett av sina knep för att lugna barnet, frisören lade sig nämligen på golvet tillsammans med honom och lyckades på så sätt klippa hans hår.

via: BBC

Scenen fångades av några vackra bilder som blev mycket populära på nätet på väldigt kort tid, vilket gjorde Jim till en riktig stjärna, liksom ett föredöme att följa när det gäller hans passion för sitt arbete och hans medmänskliga sida. Lilla Masons föräldrar var mycket nöjda över att ha uppnått denna lilla, men samtidigt stora milstolpe. Frisören tackade också Masons föräldrar: "Jag vill verkligen tacka Jamie Lewis Denine Davies för att jag fick lägga upp dessa foton på min profil." Att klippa lilla Masons hår var ingen lätt grej, för pojken sprang iväg hela tiden så snart saxen snuddade hans öra.

Frisören gav dock inte upp och under det allra sista försöket bestämde han sig för att lägga sig ned på marken precis som barnet gjorde. Tystnaden tycktes få lilla Mason att lugna ner sig och lät Jim närma sig med sin sax. När håret var färdigklippt gav James pojken en "high five" med handen, som ett tecken på seger. Vilket bra teamwork!

Hur många andra frisörer hade ansträngt sig så mycket för att få ett barn med kognitiva svårigheter att känna sig bekväm? Denna typ av förståelse är något som ibland inte ens finns hos lärare i skolan, än mindre i andra sammanhang.

Advertisement

Denna frisör backade dock inte och gav Masons föräldrar ett leende, samt en ny frisyr till den lilla killen.

Den här mannen är verkligen proffesionell och visar samtidigt medkänsa!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack