De släpper inte in henne i mataffären på grund av hennes sportiga klädsel: "Din topp är för kort" - TittaPaVideon.se
x
De släpper inte in henne i mataffären…
Hennes hund kommer tillbaka hem själv i en taxi efter det att hon tappat bort den på marknaden En vagel är en tillfällig inflammation i en av ögats talgkörtlar som gör att ögat svullnar upp - det här är några av de främsta orsakerna

De släpper inte in henne i mataffären på grund av hennes sportiga klädsel: "Din topp är för kort"

02 Oktober 2021 • Av sofia
936
Advertisement

Idag har vi den stora friheten att kunna klä oss som vi vill, en frihet som tidigare inte var någon garanti, särskilt inte för kvinnor. Även om det idag finns mycket mer frihet, finns det vissa platser som fortfarande kräver en specifik klädsel, det är till exempel bättre att undvika att dyka upp i mjukiskläder eller flip-flop på arbetsplatsen. Kläderna bör anpassas efter situationen, men vi tycker garanterat inte att det är olämpligt att handla i träningskläder. I en välkänd stormarknad i Orbetello stoppades en 30-årig kvinna vid ingången på grund av sin sportiga outfit. "Du kan inte gå in i barbröstad" sa vakten till henne, men Diletta, den unga kvinnan, hade på sig en topp och leggings som täckte vristerna.

En händelse som gav upphov till stark diskussion.

via: Repubblica

Diletta Pelucco, en 30-årig kvinna som är psykolog och tycker om att träna, fick ett oväntat bemötande av en säkerhetsvakt på en stormarknad, som bad henne att täcka sin kropp innan hon gick in. Den unga kvinnans sportiga klädsel lämnade axlarna och en del av hennes mage naken, men hon hade långa leggings ner till vristerna som dessutom täckte hennes navel. Chockad av vaktens begäran delade Diletta ett foto på hur hon var klädd vid den tidpunkten, vilket gav upphov till stark debatt mellan dem som hävdar att det inte är något fel med att gå till mataffären klädd så och dem som å andra sidan är överens med vakten vid ingången.

Praktiskt taget samma typ av klädsel som den unga tjejen hade på sig...

"Jag hade på mig träningskläder och jag tycker att det är absurt att vi 2021 fortfarande måste hitta sätt att få kvinnor att känna sig otillräckliga", sa Diletta ilsket, som var tvungen att gå in i mataffären för att handla till sin mormor. "Min mormor väntade på sin mat och jag ville inte bråka" säger den unga kvinnan, som fick ta på sig en skjorta för att komma in i butiken, "men jag ska berätta för företaget som säkerhetsvakten arbetar för vad som hände".

Advertisement

En episod som dock öppnade en intressant debatt. Tycker du att den unga kvinnan gick in i mataffären med för lite kläder på sig? Varför är det inte ett problem att träna på gatan klädd så här, men ett problem att gå in i en mataffär? Dessa och många andra frågor fortsätter att cirkulera på webben, vilket har fått hundratals människor att diskutera.

Vad tycker du om saken?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack