Fastighetsägaren anullerar en av sina hyresgästers kontrakt för att hon skräms av hennes tatueringar - TittaPaVideon.se
x
Fastighetsägaren anullerar en av sina…
En lärare bygger en speciell vagn för sina blinda elever: En fotograf säger åt en modell att inte äta på 2 veckor, men hon sätter honom på plats

Fastighetsägaren anullerar en av sina hyresgästers kontrakt för att hon skräms av hennes tatueringar

26 September 2021 • Av sofia
948
Advertisement

Vi vet att det att hyra ett hus eller (ännu värre) köpa ett inte är någon enkel sak, både för ägaren som ställer sin egendom till förfogande och för hyresgästerna som står inför otaliga utgifter. Studenter som befinner sig långt hemifrån försöker ofta få tag i billiga rum som på ett eller annat sätt tilllåter dem att ha råd att leva och fortsätta sina studier. Det är dock inte alltid lätt att hitta ett rum eller en lägenhet. Kadince Ball, en 18-årig tjej, som är läkarstudent på Western University of Ontario, blev nekad ett hyresavtal på grund av sina tatueringar. Du läste rätt: tjejens tatueringar skrämde hyresvärden så pass mycket att hon inte ville att tjejen skulle bo där.

via: CBC

Lyckligtvis är det som hände med Kadince Ball inte något som sker varje dag, trots att husägare har allt svårare att acceptera och lita på nya hyresgäster. Den unga kvinnan, som ville studera vid ett av de bästa universiteten i sitt land, sökte på nätet efter ett rum att hyra för att kunna vara närmare sitt universitet. När hon hittade det perfekta boendet satte Kadince in 50 dollar i depositionsavgift och tecknade till och med ett hyresavtal med ägaren Esther Lee. Synd bara att ägaren i det ögonblick som tjejen dök upp i det nya huset nekade henne tillgång till bostaden: "Jag vill inte att du bor här" sa hon helt enkelt till henne. Orsakerna bakom denna plötsliga, och till och med olagliga vändning var Kadince's tatueringar: "De täcker 70% av hennes arm. Det är därför jag inte vill att hon ska bo här... för det är läskigt!".

Kadince var chockad över husägarens reaktion: "Vi har tecknat ett hyresavtal, men på grund av hur jag ser ut har jag nekats boende. Ingen av mina tatueringar är stötande. Det är konstverk, någons konstverk på min kropp", förklarar den unga kvinnan. Dessutom borde Esther Lee ha tänkt på det innan hon lät sin framtida hyresgäst skriva på ett kontrakt och betala depositionsavgiften: "Det är ett bindande kontrakt och hon har rätt att bo där. Det är moraliskt förkastligt om inte olagligt", förklarade Ian Dantzer, advokat på Community Legal Services Clinic på universitetet.

Advertisement

Lyckligtvis hittade Kadince ett annat rum att hyra nära sitt universitet och hade dessutom tur, eftersom ägaren tillät henne att flytta in i huset några dagar tidigare än väntat. Från att ha varit i en svår situation till att plötsligt ha nya möjligheter.

Vad tycker du om den här historien?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack