Ett barn med en ovanlig hudsjukdom blir en mycket efterfrågad modell: "Var inte rädda för era olikheter" - TittaPaVideon.se
x
Ett barn med en ovanlig hudsjukdom blir…
En ung tjej ber ett par lämna restaurangen för att deras barn gråter och skriker för mycket: Katten följer sin 7-åriga matte till busshållplatsen och väntar på att hon åker till skolan

Ett barn med en ovanlig hudsjukdom blir en mycket efterfrågad modell: "Var inte rädda för era olikheter"

11 Oktober 2021 • Av sofia
336
Advertisement

Vet du vad piebaldism är? Denna medfödda störning är mycket sällsynt och består av hypo-pigmenterade och depigmenterade områden på huden, vilket innebär att ha områden på huden som är mycket mörkare och andra som är ljusare. Dessa områden med hypo och depigmentering sitter ofta i pannan, på bröstet, men också på buken eller på armar eller ben. Barnet som är huvudpersonen i denna vackra berättelse om inkludering och mod vet verkligen vad detta innebär.

Han heter Samuel Silva, är 7 år gammal och bor i Bahia i Brasilien, från en familj med både brasilianskt och afrikanskt ursprung. Samuel har en medfödd sjukdom och levde en del av sin tidiga barndom undangömd och skyddad av sina föräldrar och sin familj. Även hans mamma, mormor och några av hans farbröder har drabbats av piebaldism och de vet mycket väl av egen erfarenhet vad det innebär att bokstavligen leva med det när du är barn och därför vara mer utsatt för mobbning och att bli retad.

Till en början hade Samuels föräldrar till och med tänkt raka av pojkens hår, eftersom denna del av kroppen inte var ett undantag från den medfödda bristen på melanin, men sedan bestämde de sig för att det inte längre var läge att försöka dölja Samuels egenhet för andra, eftersom hans hudtillstånd kunde bli hans styrka. Nu, av en slump, har den brasilianska killen öppnat en enormt framgångsrik instagramsida som för närvarande följs av mer än 33 000 följare som är helt förälskade i hans unika utseende!

Advertisement

Samuels farbror berättar: "När han föddes funderade doktorn inte särskilt mycket på det eftersom han var ett mycket friskt barn. Familjen hade aldrig fått en ordentlig diagnos och hänvisade bara till märkena på huden som ett födelsemärke, men de visste att det inte var vanlig vitiligo eftersom fläckarna aldrig förändrades varken i form eller storlek, men sedan lärde hans familj honom att acceptera sig själv och sina olikheter. Tänk er att hans föräldrar rakade honom till en början för att inte dra uppmärksamheten till hans tillstånd men när de väl lät det växa ut såg det fantastiskt ut."

I april 2019 kontaktades Samuel Silva av modellagenturen Sugar Kids och har nu också blivit en mycket framgångsrik ungdomsmodell, delvis tack vare sitt fysiska särdrag. Det spelar ingen roll att den här tuffa sjuåriga pojken har piebaldism från födseln, det viktiga är att man kan acceptera sig själv redan från en tidig ålder och fullt ut acceptera sig själv precis som Samuel gjorde och fortsätter att göra!

"Att vara annorlunda är inget vi bör dölja, vi bör istället välkomna det, precis som Samuel gör!” Säger hans farbror Julio och vi kan inte göra annat än att hålla med!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack