En förtidigt född flicka föds så liten att hon fick plats i en plastpåse för formbröd - TittaPaVideon.se
x
En förtidigt född flicka föds så…
16 personer som ställt sig vid spisen och ställt till med kulinarisk kaos Sjuksköterskan använder sina lediga dagar för att tvätta och fixa håret hos patienter som är inlagda på hennes sjukhus

En förtidigt född flicka föds så liten att hon fick plats i en plastpåse för formbröd

23 September 2021 • Av sofia
8.193
Advertisement

Stunden då ett barn föds är en av de mest spännande händelserna för en förälder, särskilt för en mamma som har vaktat och skyddat sitt ofödda barn, frukten av hennes kärlek, i nio långa månader i sin mage. Så tänk dig överraskningen för den här brittiska kvinnan från Manchester när hon äntligen födde lilla Darcey, ett barn som föddes under extremt svåra omständigheter men som har övervunnit alla motgångar och som nu, vid fem års ålder, är glad över att kunna leva ett normalt liv och att kunna leka med sina kamrater.

Lilla Darcey Clegg, som nu är fem år gammal, var lika liten som en sockerförpackning när hon föddes och vägde bara strax över 400 gram. Detta är ett mycket sällsynt tillstånd för en bebis som kunde ha medfört många problem för både barnet och för mamman. Dagarna efter Darceys födelse hölls hon till och med skyddad i en genomskinlig plastpåse för formbröd eftersom hon föddes hela tre månader för tidigt. Den lilla flickan, som låg under observation på Manchesters Royal Oldham Hospital i 64 dagar, klarade sig mot alla odds och fick slutligen åka hem med sin familj.

Mamma Gill berättar om alla vändningar i hennes stormiga graviditet fram till Darceys födelse. Vid den tjugoåttonde veckan hade kvinnan efter ett ultraljud fått reda på att det ofödda barnet inte fick tillräckligt med syre och tryck och att något inte var som det skulle med moderkakan. Hon var därför tvungen att opereras akut med kejsarsnitt...

Gill berättar: "Det var skrämmande. De gav mig inga stora förhoppningar om att hon skulle klara det. Men hon kom ut gråtande och nu, trots att hon levde sina första 64 dagar av livet på intensivvårdsavdelningen och att hon lärde sig att gå lite senare än andra barn, är hon ett normalt barn och lever ett liv som liknar hennes jämnårigas. För mig är Darcey en dröm och samtidigt ett mirakel. Nu väntar hon med spänning på att börja i första klass i september och få leka med många andra barn i hennes ålder!"

Vi önskar dig ett underbart liv, lilla Darcey. Du lyckades besegra alla negativa förutsägelser vid din födsel så njut nu av det liv du har kämpat så mycket för att kunna få njuta av!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack