Den här modellen vägrar dela restaurangnotan med en man: "En gentleman måste vara generös" - TittaPaVideon.se
x
Den här modellen vägrar dela restaurangnotan…
Den här 19-åringen lyckades köpa sig ett eget hus och vill uppmuntra andra unga människor: Några barn leker hoppa hage på gatan, men grannarna ringer polisen för att de

Den här modellen vägrar dela restaurangnotan med en man: "En gentleman måste vara generös"

19 September 2021 • Av sofia
638
Advertisement

I vårt samhälle har det alltid varit en stor rollskillnad mellan män och kvinnor, till exempel när det gäller vilka jobb som "passar" den ena eller den andra. Det här är könsstereotyper som täcker alla områden i vårt liv och som nu är djupt rotade i oss, men som vi trots allt försöker motbevisa och ändra varje dag. Tyvärr råder det dock ingen brist på traditionalister, som har kvar dessa uråldrade samhällsregler om hur en man ska bete sig eller hur en kvinna ska klä sig. Det som i det här fallet skapade debatt var orden från en kvinna, den chilenska modellen Adriana "Leona" Barrientos, som uttryckligen sa att hon inte kan vara tillsammans med en man som låter henne betala ens en del av räkningen på restaurangen: "En gentleman måste vara generös!".

Den chilenska modellen Adriana Barrientos verkar ha en något gammaldags syn på ordet "gentleman", så pass mycket att en man inte kan definieras som sådan om han låter en kvinna betala notan, eller ens en liten del av den. Ändå har kvinnor lyckats uppnå många stora saker genom historien och lyckats hantera även situationer som är ännu mer komplicerade än denna. Men Adriana Barrientos tycker att det är smaklöst: "Det är som att få en hink med iskallt vatten", sa hon i en intervju.

För den sydamerikanska modellen måste "generös" vara nyckelordet som kännetecknar hennes idealman: "Män måste vara generösa med kvinnor". Att betala notan på restaurangen är synonymt med att vara en sann gentleman, för Adriana.

Vi har faktiskt lärt oss att "det är inte särskilt trevligt" att låta en kvinna betala på restaurang, men med undantag för vissa specifika fall, varför ska mannen alltid behöva stå för notan? Men för Adriana finns det tydligen inga andra alternativ.

Advertisement

Ändå finns det så många sammanhang där en man kan och borde, bevisa att han är en gentleman att det att betala restaurangnotan kanske inte ligger högst upp på listan, eller vad tycker du? Tycker du fortfarande att mannen i en tid då kvinnor har uppnått mycket mer frihet och "makt" fortfarande måste följa dessa regler?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack