Vid 4-års ålder lämnar han alla mållösa med en IQ som nästan är jämförbar med Albert Einsteins - TittaPaVideon.se
x
Vid 4-års ålder lämnar han alla mållösa…
15 foton som visar hur våra äldre släktingar har svårt att hänga med i teknikens utveckling En mamma till 6 barn tar äntligen sin gymnasieexamen som hon hade drömt om hela livet

Vid 4-års ålder lämnar han alla mållösa med en IQ som nästan är jämförbar med Albert Einsteins

29 September 2021 • Av sofia
5.598
Advertisement

De som lät honom ta testet kunde inte tro sina ögon. Lawson Lundberg är ett barn på bara fyra år som - efter det att han genomgått ett IQ test - uppnådde en poäng som bara är snäppet lägre än den som fysikern Einstein fick. Med tanke på hans unga ålder hade experterna efter ett tag bokstavligen slut på frågor när alla de frågor de ställt hittills hade besvarats korrekt. Barnet verkade inte ens vara trött trots alla de tester han fått genomföra och lämnade alla mållösa...

via: Inspodaily

De kallas "begåvade barn" och är barn som, jämfört med sina jämnåriga, visar överraskande förmågor vid ett specifikt ögonblick. Det är barn som vid tre års ålder kan läsa eller spela ett instrument korrekt eller till och med tala flera språk flytande eftersom de kan memorera ett mycket stort antal ord. Det kanske förvånar dig, men det är faktiskt ett ganska utbrett fenomen som berör 5% av barnpopulationen.

Ett fenomen som inte alltid upplevs som något positivt av barnet självt och kan ställa till problem. Dessa barn behöver faktiskt en studieplan som passar deras förmågor så att de inte blir uttråkade och att de mentalt stimuleras på rätt sätt. Detta är fallet med Lawson Lundberg, en 4-årig pojke som överraskade sina föräldrar, sedan lärare och pedagoger med sin förmåga att memorera och tänka.

Lawson har en tvillingsyster, Gwendaline, och båda föddes för tidigt. Under flera veckor tvingades de leva på den neonatala intensivvårdsavdelningen på det sjukhus där de föddes. Efter denna händelse hade läkarna förutspått en eventuell intellektuell funktionsnedsättning för de två barnen. De kunde inte ha haft mer fel, även om Lawson - under de två första åren - faktiskt tycktes växa långsammare än de andra barnen och till och med jämfört med sin tvillingsyster.

Under det senaste året har dock familjen Lundberg tvingats leva instängda i sitt hem under en period på grund av en våldsam storm. Under denna påtvingade isolering fick föräldrarna chansen att leva närmare barnen och att iaktta dem noggrant. De insåg att Lawson hade en otrolig förmåga att komma ihåg alla namnen på nationer genom att länka dem till deras flagga. De fortsatte darför att testa Lawsons färdigheter i olika ämnen såsom matematik och främmande språk.

Advertisement

Barnets svar var så överraskande att de övertygade mamman och pappan i familjen Lundberg att låta den lilla killen ta IQ-testet. "När jag såg resultaten kunde jag inte tro det", berättar Lawsons mamma, "poängen var 151, en extraordinär siffra eftersom det inte är långt från Albert Einsteins poäng på 160 (och framförallt för att han bara är fyra år)!"

Kort sagt, kommer vi förmodligen att höra mer om detta lilla geni!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack