Den här tjejen visar upp sitt "skägg" och försvarar sig från alla de som kritiserar henne och säger att hon ser ut som en man - TittaPaVideon.se
x
Den här tjejen visar upp sitt "skägg"…
Tre poliser hittar en övergiven hund i en bil i värmen så de monterar loss bildörren för att rädda den En journalist förnedras för att hon säljer mackor på gatan men svarar på all kritik:

Den här tjejen visar upp sitt "skägg" och försvarar sig från alla de som kritiserar henne och säger att hon ser ut som en man

02 September 2021 • Av sofia
3.628
Advertisement

Numera verkar det allt svårare att acceptera sitt utseende utan att ta till knep och lösningar och bli offer för fördomar om sitt utseende. Anledningen ligger huvudsakligen i det faktum att samhället har infört en estetisk standard som man i princip måste anpassa sig efter om man inte vill spendera det mesta av sin tid med att försvara sig från eleka blickar eller förolämpningar. Självklart är det allra bästa man kan gör att acceptera sig själv som man är, utan att oroa sig för andras åsikter.

En tjej lade upp en video på TikTok där hon utan att skämmas visar upp sitt skägg. För henne kan det inte ha varit lätt att stå ut med den ständiga kritiken från dem som säger "du ser ut som en man", men hon lyckades och ger alla dem som kritiserar henne en läxa.

"Du ser ut som en man" är bara ett exempel på de många kränkande kommentarer som denna tjej har fått på sociala medier och i livet under lång tid. Kvinnan visar upp sitt hår i ansiktet i en video - en hårväxt som vi skulle kunna definiera som "skägg". Detta överflödiga hår orsakas av så kallat polycystiskt ovariesyndrom, en av de vanligaste endokrina störningarna hos kvinnor i reproduktiv ålder. Polycystisk äggstock orsakar hirsutism, bland andra symtom, vilket förklarar den onormala förekomsten av hårt, grovt hår på den unga kvinnans haka.

"Jag har en polycystisk äggstock och min kropp producerar fler manliga hormoner. Det är därför jag har överflödigt hår som till exempel ansiktshår", förklarade flickan flera gånger för sina följare, i ett försök att dämpa de negativa kommentarerna.

Kvinnan förklarade också flera gånger hur hon provade på hårborttagning med laser vid 18-års ålder, utan att dock kunna lösa situationen. Kort sagt handlar det inte att hon inte har försökt eliminera det estetiska problemet från början, men idag, efter några års erfarenhet på nacken, har hon lärt sig att acceptera sig själv som hon är och föreslår att alla andra tjejer där ute gör detsamma.

"Jag har accepterat mig själv och jag är lycklig, att raka av mig skägget är en del av min dagliga rutin", sa den unga kvinnan, men hon tillade också: "Tjejer, ni är mycket mer än er ansiktsbehåring. Bara för att du har skägg betyder det inte att du inte kan känna dig sexig eller attraktiv."

Advertisement

Många användare har uppskattat den här tjejens uppriktighet och yttrandefrihet. Dessutom kommer hennes vittnesbörd förhoppningsvis att bli en symbol för hopp för alla de unga kvinnor som står inför denna typ av problematik. Det bästa rådet är att försöka vara sig själv, utan att nödvändigtvis behöva leva upp till andras förväntningar. Är deras åsikt viktigare eller din?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack