En lärare installerar en elektonisk ringklocka i klassrummet och varje gång den ringer blir eleverna tysta - TittaPaVideon.se
x
En lärare installerar en elektonisk…
En man säger upp sig på jobbet för att ta hand om sin demprimerade fru och börjar sälja vatten En tax följer sin äldre husses långsamma rytm - ett bevis på hur trogna hundar är

En lärare installerar en elektonisk ringklocka i klassrummet och varje gång den ringer blir eleverna tysta

27 Augusti 2021 • Av sofia
11.579
Advertisement

Att vara lärare är inte ett arbete som alla andra. Bortom personens kompetens och utbildning är det att gå in i ett klassrum fullt av barn och ungdomar och se till att de följer lektionen i lugn och ro en fråga om talang och att vara kvicktänkt men det skadar inte heller att ha en nypa intelligens och kreativitet. Det finns en amerikansk grundskolelärare som blivit populär tack vare sin lysande uppfinning för att hålla sina små elever i schack när de blir för distraherade...

Hon heter Meghan Maye och har blivit känd på nätet tack vare sin TikTok-kanal, där hon lägger upp roliga och originella videor om sitt liv som grundskollärare. När barn i allmänhet är så unga är det väldigt svårt att hålla dem i schack, de blir lätt distraherade, skriker, skrattar och pratar med varandra även medan läraren förklarar något. Av denna anledning har Meghan, efter flera års erfarenhet bakom katederna i ett klassrum, tagit ett drastiskt men samtidigt lysande beslut för att på ett effektivt sätt få uppmärksamheten från sina elever.

Efter att förgäves ha försökt "gimme five-metoden", det vill säga att lyfta handflatan för att tala och göra andra uppmärksamma och få tystnad (utan framgång), har den amerikanska grundskoleläraren köpt en elektronisk dörrklocka på nätet för endast 15 $ som uppmanar till tystnad och lugn och som lugnar allt surr och förvirring i klassrummet när det är dags för lektion.

På bilderna som publicerades av Meghan på TikTok och som snabbt har spridits på internet ser vi läraren som inte lyckas lugna sina små elever, en del av dem skriker, andra skrattar och pratar och allt blir rörigt, tills hon plockar fram den elektroniska ringklockan, trycker på den lilla knappen och det kommer ett omisskännligt ljud som blockerar all uppståndelse i klassrummet direkt. Eleverna i klassrummet blir omedelbart tysta och läraren kan äntligen fortsätta sin lektion.

En enkel, billig och smart metod som många andra lärare från hela världen blev imponerade av. Nu vill alla köpa den elektroniska dörrklockan för att kunna fånga elevernas uppmärkssamhet på sina lektioner utan att behöva avbryta plötsligt varje gång för att försöka skapa ordning bland de små eleverna.

Naturligtvis är det i den åldern väldigt svårt att hålla barn i schack, men det verkar som om denna kreativa och smarta amerikanska lärare har hittat lösningen... i en ringklocka!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack