En tjej räddar en humla från gatan och från den stunden blir de oskiljaktiga: "Den följer efter mig till och med när jag shoppar" - TittaPaVideon.se
x
En tjej räddar en humla från gatan…
En kvinna blir frisk från cancer medan hon reser världen runt trots att läkarna gett henne ett år att leva Dessa flickor blev förväxlade vid födseln och växte upp i två olika familjer under 3 år och idag är de bästa vänner

En tjej räddar en humla från gatan och från den stunden blir de oskiljaktiga: "Den följer efter mig till och med när jag shoppar"

24 September 2021 • Av sofia
34.266
Advertisement

Våra små husdjur lyckas alltid förmedla stora känslor. Vi längtar ofta hem efter en lång och ansträngande arbetsdag för att få njuta av välkomnandet av en hund, katt eller varför inte... en humla! I Coventry i England, adopterade en ung flicka en humla efter att ha tagit hand om insektens skadade vingar. Ett mycket ovanligt husdjur som ändå verkar ha mycket kärlek att ge till lilla Lacey Shillinglaw. Nu har humlan blivit hennes mest trogna vän och lämnar aldrig sin "matte" ur sikte, följer med henne in i butiker och till och med när hon går ut och bowlar...


image: YouTube

Lacey Shillinglaw är en 13-årig tjej som definitivt inte är rädd för insekter, än mindre humlor. En dag medan hon var ute och gick med sin hund hittade hon en liten varelse som låg på rygg vid sidan av vägen. När hon närmade sig insåg hon att det var en skadad humla. Utan att tveka böjde Lacey sig ner för att plocka upp den stackars insekten och insåg snabbt att hennes små vingar var allvarligt skadade. Till en början hade flickan tänkt lämna insekten inuti en blomma i den närmaste parken, men humlan tycktes inte vilja släppa taget.

Lacey, som blev alldeles chockad över den lilla humlans beteende, bestämde sig för att ta med sig den hem. Nu följer humlan, som fått smeknamnet Betty av tonåringen, med Lacey överallt. Deras vänskap är verkligen unik och har lämnat både flickans föräldrar och vänner mållösa. De två har blivit såpass oskiljaktiga att de till och med äter tillsammans och Betty sover på tonåringens nattduksbord på nätterna och följer med henne när hon shoppar i butiker eller bowlar med sina vänner.

"Betty är helt fantastisk. Jag trodde att hon skulle fly iväg första dagen, men det gjorde hon inte. Jag är så glad och jag älskar att spendera tid med henne. Hon är så mjuk och jag älskar vår vänskap", berättar Lacey för lokala media.

image: YouTube

Lacey matar nu Betty med sockervatten, honung och jordgubbssylt, samtidigt som hon skämmer bort henne med massor av färgglada karameller. På soliga dagar tar flickan bokstavligen ut insekten på promenad och låter den njuta av blommornas nektar i trädgården som ett riktigt husdjur!

Det otroliga är att efter det att humlans små vingar återhämtade sig, följde insekten med sin ägare och 14 andra personer på en bowlingmatch. Betty lämnade inte Lacey en enda sekund, hon satt kvar på armen i hela två och en halv timme. Flickans mamma kunde inte tro sina ögon: ”Det är underbart att se hur den här lilla insekten knöt an till min dotter. Jag hade aldrig trott att en humla kunde blir ett husdjur, men ändå verkar Betty trivas perfekt med Lacey och tyst vandra runt på hennes ansikte, på glasögonen och till och med mellan tårna" berättar kvinnan.

Även om humlor, precis som getingar, kan sticka upprepade gånger, verkar Betty inte ha för avsikt att skada lilla Lacey, med tanke på att hon numer är hennes nya bästa vän.

Kort sagt en ovanlig vänskap som visar oss hur kärlek verkligen kan vara ett universellt språk!

Advertisement
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack