En fattig kille lyckas ta examen genom att sälja vatten tillsammans med sin pappa - TittaPaVideon.se
x
En fattig kille lyckas ta examen genom…
Hon fyller 15 och firar genom att låta sig fotograferas tillsammans med sin pappa som jobbar på en soptipp: Hon lämnar sin pojkvän i Afrika för att adoptera ett barn som hon lärt känna 6 år tidigare på ett barnhem

En fattig kille lyckas ta examen genom att sälja vatten tillsammans med sin pappa

21 Augusti 2021 • Av sofia
866
Advertisement

För en ung person kan det vara mycket svårt och tröttsamt att plugga. För en studerande är hindren att övervinna många bland tentor att klara, alla studietimmar som ska klämmas in i det dagliga livet och försöka hålla snittet högt. Förutom dessa svårigheter är en annan barriär som bör övervinnas den ekonomiska. Inte alla familjer har råd att skicka sina barn till universitetet, särskilt om man är många under samma tak. I en del fall, med tanke på vikten av en bra utbildning, beslutar många föräldrar att göra uppoffringar för att se till att åtminstone ett barn kan ta examen och specialisera sig på något. En rörande berättelse i detta avseende är historien om en ung pojke vid namn Sammy Mania...

via: Tuko

Vi befinner oss i Kenya, där en ung man på 25 år lyckades ta examen i kemi efter att ha hjälpt sina föräldrar att försörja familjen under flera år. En anmärkningsvärd uppoffring som förtjänar att delas.

Sammy är det sjätte av nio syskon och han är den enda i sin familj som har avslutat sina studier och tagit sin efterlängtade examen. Trots att han till en början fick bra betyg och hade en utmärkt inlärningsförmåga säger 25-åringen att han hade betydande ekonomiska svårigheter att uppnå sitt mål. En lokal välgörenhetsorganisation, som såg de utmärkta resultaten och pojkens goda vilja, bestämde sig för att erbjuda honom sitt stöd genom att finansiera större delen av hans studier.

Under gymnasietiden arbetade han heltid, förutom att studera, med sin pappa med att sälja vattenflaskor för att dra in pengar till hushållet. En aktivitet som han sedan utförde även under sina universitetsår och tillbringade alltså sina dagar mellan sina böcker och vagnen som han körde runt flaskorna med tillsammans med sin pappa.

”Jag gick upp väldigt tidigt och sålde vatten innan lektionerna började, sedan gick jag hem, bytte om och gick på college. På kvällen åkte jag hem, bytte kläder och tog med den skalade potatisen till krögarna”, berättar den unga mannen för lokala media. Tack vare dessa små jobb lyckades Sammy med tiden spara in tillräckligt med pengar för att betala för både universitetet och för att köpa fler vagnar som han hyrde ut till andra människor. En otrolig uppoffring som gav resultat efter bara några år.

Advertisement

Efter att ha tagit sin examen sa den unge mannen att det varit en viktig lärdom för honom att arbeta som försäljare och att han nu kunde göra vad han ville i sitt liv. Vad han har lärt sig från dessa erfarenheter är förmågan att anpassa sig och att vara flexibel.

Än idag, faktiskt, efter att ha hittat ett utmärkt jobb på en resebyrå, fortsätter han fortfarande att skära grönsaker för människor för att minnas och hedra sitt ursprung.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack