En föräldralös pojke adopteras av en ensamstående pappa - 21 år senare är han en idrottare som tävlar i olympiska spelen - TittaPaVideon.se
x
En föräldralös pojke adopteras av…
Den här kvinna är 74 år gammal men ser mycket yngre ut - hon har inte ätit socker på minst trettio år En man kastar sig i en iskall flod för att rädda en stackars hund som fastnat

En föräldralös pojke adopteras av en ensamstående pappa - 21 år senare är han en idrottare som tävlar i olympiska spelen

28 Juli 2021 • Av sofia
30.027
Advertisement

Det finns många par som väljer att adoptera snarare än att skaffa barn på naturlig väg. Beroende på i vilket land du är bosatt kan själva proceduren vara mer eller mindre komplicerad, men i de flesta fall är det en lång och tröttsam resa för båda parter. På 90-talet måste det dessutom ha varit ännu svårare att adoptera ett barn om du var ensamstående och även homosexuell. Jerry Windle hade dock alltid drömt om att bli pappa och en dag, efter att ha läst en artikel om en ensamstående pappa, började han söka information om sina möjligheter till adoption. Jerry lyckades adoptera Jordan, ett kambodjanskt barn som förlorade sina föräldrar när han bara var 1 år gammal och räddade honom från ett barnhem. Lilla Jordan var inte direkt i bästa skick när han landade i USA med sin fosterfar, men Jerrys omsorg och kärlek fick honom tillbaka på fötter igen. Idag, 21 år senare, tävlar han i OS i Tokyo och representerar USA.

via: Today

Jordan hade hamnat på barnhem efter sina föräldrars tragiska och för tidiga död. När Jerry adopterade honom var den lilla pojken bara 18 månader gammal och behövde läkarvård. Han led av undernäring, skabb, olika infektioner och tarmparasiter. Jerry tog honom med sig och gjorde sitt bästa för att ge honom all nödvändig vård och all den kärlek en förälder kan ge. Jordan återhämtade sig och började sitt nya liv i USA, det land för vilket han 21 år senare skulle tävla i ett av de största och viktigaste sportevenemangen någonsin - OS.

Jordans sportfärdigheter upptäcktes redan när han var barn och åkte på sommarläger. Den lilla pojken hade visat att han var mycket duktig på sport, särskilt på vattenaktiviteter och det är därför inte förvånande att han genom åren blev en professionell idrottare. Pappa Jerry uppmuntrade honom och skrev in honom på både kurser och i nationella tävlingar.

Advertisement

Tjugo år efter det första mötet med pappa Jerry, tävlar Jordan i OS i Tokyo och representerar USA i dykarlaget. Det är synd att hans pappa inte kan vara fysiskt närvarande på grund av de strikta anticovidbegränsningarna, men han har sagt att han alltid är med honom med hjärtat. Jordan är väldigt stolt över sin pappa: "Jag kan vanligtvis höra honom i publiken, vilket är fantastiskt. Att inte ha honom vid OS kommer att vara annorlunda. Jag önskar att han kunde vara där med mig, men det förändrar inte det jag kommer att göra." Jerry vet hur viktigt det här sportevenemanget är för hans son och han kunde inte vara mer stolt över honom.

2011 delade Jordan och hans pappa en annan viktig milstolpe tillsammans, nämligen publiceringen av en självbiografisk bok med titeln "An Orphan No More: The True Story of a Boy" - ett verk skapat i syfte att sprida den vackra och positiva historia om ett föräldralöst barn som tack vare en adoptivfaders kärlek lyckades finna sin väg i livet, samt sin lycka.

Jordan är verkligen tacksam för sin pappas stöd och kärlek under alla dessa år: "Han är allt för mig. Jag skulle inte vara här om det inte vore för honom, hans kärlek och stöd. Han finns alltid där för mig. Han ringer mig alltid. Jag skulle göra vad som helst för honom, och jag är säker på att han skulle göra detsamma för mig."

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack