x
Dessa tre syskon adopterades av en ensamstående…
En äldre övergiven kvinna får besök av polisen som äter middag tillsammans med henne och klipper hennes hår Två 80-åringar firar sin bröllopsdag med samma kläder som de hade på sig på sitt bröllop 60 år tidigare

Dessa tre syskon adopterades av en ensamstående pappa efter att ha bott i 16 olika familjer

25 Juli 2021 • Av sofia
29.682
Advertisement

Att vara ett barn som väntar på att bli adopterad betyder att leva med en oändlig mängd känslor och rädslor. Att se andra barn adopteras och ständigt undra när din tid kommer kan vara riktigt tufft. Barn är alla lika mycket värda. Det finns inga barn som är mer viktiga än andra och detta är något som alla de som vill adoptera ett barn bör inse. Tyvärr finns det dock en del familjer som föredrar barn som uppfyller vissa specifika krav vid tidpunkten för adoption, och som på så sätt oundvikligen tvingar andra att spendera ytterligare några år till i väntan på en riktig familj.

via: Newsner

Ett av dessa krav är till exempel ålder. I allmänhet föredras mycket små barn men som inte är yngre än 3 år gamla. Som ett resultat av detta undviks ofta mycket äldre barn, till och med de som är 9-10 år gamla, och med tidens gång blir de äldre och äldre och kommer därför ofta längre bort från det magiska ögonblicket som de också bör ha rätten till att få uppleva. Det finns några barn som delar denna typ av upplevelse med sina syskon. Detta leder till en blandning av positiva och negativa känslor då om de å ena sidan glatt väntar på att bli adopterade, å andra sidan är rädda för att bli separerade.

Lyckligtvis slutar inte alla berättelser illa, vissa har till och med ett vackert lyckligt slut. En av dessa är berättelsen om Navaeh, Willis och Miquel, tre bröder på 9, 6 respektive 4 år från Utah (USA), adopterade av Darryl Andersen, en ensamstående pappa. Han blev djupt rörd av deras historia och bestämde sig för att ta med alla tre hem för att inte dela dem.

Historien om dessa tre syskon är lika rörande som den är krånglig. Innan detta glada ögonblick kom för Navaeh, Willis och Miquel (från och med år 2016 och under fem, oändliga år) placerades de i så mycket som 16 olika fosterfamiljer. Vi vet mycket väl hur svårt det kan vara för barn att flytta från ett hus till ett annat och när antalet gånger ökar oavbrutet kan det bli riktigt oroande för deras mentala hälsa.

Känslomässigt var de tre syskonen ganska rastlösa. Det är väldigt svårt, nästan omöjligt, att knyta an till någon när det inte finns någon emotionell stabilitet. Att byta familj sexton gånger innebär att oundvikligen vara redo att genomgå en sjuttonde flytt, eller en artonde och så vidare.

Advertisement

Denna tuffa upplevelse gjorde emellertid deras band starkare. De tre syskonen kände en ömsesidig lojalitet gentemot varandra och förstod att de aldrig skulle kunna överge varandra. Det var just på grund av detta band som Darryl förstod hur mycket de tre barnen behövde varandra och hur mycket en separation kunde skada dem känslomässigt.

Tack vare Darryl fick de tre barnen ett nytt förtroende för vuxna människor. Mannen accepterades faktiskt omedelbart på ett mycket kärleksfullt sätt och hittills har han fått massor av kärlek och vackra ord från Navaeh, Willis och Miquel. En mycket rörande aspekt av denna berättelse är att Darryl redan är pappa till tre barn (som tack och lov har välkomnat nykomlingarna på ett underbart sätt). Härifrån kan vi dra slutsatsen att hans ädla gest inte handlade om att fylla ett tomrum utan bara om att göra gott.

Idag bor Navaeh, Willis och Miquel på en plats som inte kommer att bytas ut och som de äntligen kan kalla för sitt hem. De kommer äntligen att kunna planera sitt liv utan att vara rädda för framtiden. De kommer att kunna vakna på morgonen utan att behöva tänka på hur nästa hus kommer att vara där de kommer att hamna. De kommer att kunna leva utan rädslan för att bli separerade och kommer att kunna dela glada stunder och säga adjö till de sorgliga stunderna för alltid. Men framför allt kommer dessa tre modiga syskon att kunna leva med en ny medvetenhet, den mest värdefulla av alla, nämligen att de nu har en familj som aldrig kommer att överge dem.

Den här berättelsen lär oss att inte ta något för givet och att uttrycka tacksamhet för vår familj dagligen. Det är en rörande historia som får oss att inse hur lyckligt lottade vi är som har en varm plats där vi alltid kan söka tillflykt och där vi kan skapa nya minnen med de människor vi älskar mest i världen, vårt hem.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack