En överviktig kvinna beslutar sig för att gå ner 50 kg efter att ha fått en inbjudan till en återförening med klassen - TittaPaVideon.se
x
En överviktig kvinna beslutar sig för…
Ett barn blåser såpbubblor från terrassen så grannarna ringer polisen för att ge honom böter

En överviktig kvinna beslutar sig för att gå ner 50 kg efter att ha fått en inbjudan till en återförening med klassen

24 Juli 2021 • Av sofia
1.746
Advertisement

Att gå ner i vikt är aldrig lätt, det finns de som föds lite extra kraftiga och de som istället blir det av anledningar som har med personens psykiska tillstånd att göra. I dessa fall blir det att äta mat på ett tvångsmässigt sätt en försvarsmekanism som det är svårt att komma ur. Liz Ash vet verkligen var detta innebär, då hon nådde en vikt på nästan 120 kilo med tidens gång, men lyckligtvis fick hon en oväntad inbjudan som gjorde att hon på ett drastiskt sätt förändrade sitt liv...

via: NewsBreak

Liz Ash, en mycket framgångsrik advokat, säger att hon sedan hon var liten haft en kraftig kroppsbyggnad och trots att hon har spelat mycket fotboll genom åren och gått på många simlektioner visade hennes kroppsvikt inga tecken på att minska. När hon nådde 30-års ålder hade hon nått nästan 120 kg och visste att något förr eller senare måste förändras.

Liz sa att maten även bidrog till den okontrollerade viktökningen. Hon levde ett mycket intensivt och ibland stressande yrkesliv och visste att när hon återvände hem fanns maten där och väntade på henne, som ett form av psykisk tröst.

På hösten år 2015 kom en oväntad inbjudan. Några gamla klasskamrater på gymnasiet hade organiserat en återförening och  Liz blev omedelbart bekymrad. Hon kom ihåg att hon redan i gymnasiet var ganska kraftig, men vad skulle hennes föredetta skolkamrater tänka när de såg henne så överviktig efter alla dessa år?

Det var då som Liz Ash insåg att detta var det avgörande ögonblicket då hon var tvungen att förändra sitt liv och sin kost på ett drastiskt sätt: "Till slut bestämde jag mig för att min osäkerhet för den återföreningen handlade mindre om dem och mer om mig själv och det låg inte i min natur att backa eller smyga bort i skam och gömma mig. Vad jag gjorde för att gå ner i vikt var i grund och botten att bara besöka de yttre gångarna i mataffären och min vagn var vanligtvis till tre fjärdedelar full av grönsaker och magra proteiner som kalkon, kycklingbröst och färsk fisk. Jag försöker hålla processerade livsmedel till ett minimum, men då och då äter jag gärna en frusen pizza med blomkålsbotten!"

Advertisement

Liz Ashs nya diet går ut på att "välja, inte utesluta" vilket innebär att det för den här kvinnan inte handlar om att helt utesluta vissa typer av mat, utan att veta hur man väljer vilka som är mer hälsosamma och vilka som är mindre hälsosamma, samt att hitta balans mellan ingredienserna hon använder i köket och kalorierna. Tack vare sin nya diet har Liz lyckats gå ner nästan 50 kg, och nu trivs hon mycket bättre med sig själv, även psykiskt: "Förut gick jag in i ett rum fullt av människor som jag aldrig hade träffat tidigare och jag kände mig dömd. I dessa fall hade jag alltid en konstant negativ dialog i mitt eget huvud om de saker jag trodde att människor tänkte om mig, och det har varit så under de flesta åren hittills. Nu när jag går in i ett rum, hör jag inte den rösten mer."

Det råd som Liz Ash ger till alla de som vill förändra sitt liv både på insidan och på utsidan? "Oavsett vilka dina hälsomål är, prioritera vad din kropp och ditt sinne behöver för att uppnå dem. Var snäll mot dig själv på vägen och ha mycket tålamod och framför allt, var noga med att ta en paus ibland och njuta av resan längs med vägen!"

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack