x
En 7-åring spenderar av misstag 1500…
Den här pojken har precis tagit examen i fysik och är bara 11 år gammal Han bär runt sin sjuka hund på en skottkärra för en sista utflykt innan han tar farväl av honom för alltid

En 7-åring spenderar av misstag 1500 euro på ett spel på telefonen och pappan blir tvungen att sälja sin bil

10 Juli 2021 • Av sofia
1.576
Advertisement

När du ger ett 7-årigt barn en nätverksansluten mobiltelefon, bör du alltid hålla ögonen öppna. De fallgropar som små barn kan möta i dessa fall handlar inte bara om olämpliga bilder eller information (var alltid uppmärksam på de webbplatser som dina barn besöker!), men är även av ekonomisk natur. Ett barn skulle kunna spendera en massa pengar på roliga spel, utan att ens inse det. Det viktiga är dock att upptäcka det i tid. Muhammad Ashaz, en man från Colwyn Bay i norra Wales, kunde inte tro sina ögon när han såg räkningen från Apple i sin e-post där det stod att ett flertal betalningar från 2 till 100 euro hade genomförts inom loppet av en timme. Den totala summan landade på 1520 euro! Anledningen till detta? Hans son hade spenderat en liten förmögenhet på ett dataspel!

via: The Mirror

En 7-åring är bara intresserad av att gå vidare till nästa nivå i "Dragons: Rise of Berk" och det spelar ingen roll om du måste spendera en massa pengar för att göra det. Pappan trodde till en början att det var ett misstag eller, ännu värre, att han hade blivit lurad. Tyvärr var dock verkligheten exakt den som stod på kvittot från Apple, nämligen att han var tvungen att betala 1500 euro för ett videospel! Muhammad Ashaz tvingades sälja sin bil, en Toyota Aygo, för att täcka kostnaderna. I vilket fall anklagade mannen Apple för att ha "bestulit" honom och hans son, med tanke på att alla inköp gjordes inom loppet av en timme. Hur är det möjligt att det inte finns någon utgiftsgräns för denna typ av inköp? Det är allmänt känt att det nästan alltid är barn i hans sons ålder som spelar, ytterligare en anledning till att skydda dem samt att öka säkerheten.

Apple betalade tillbaka 240 euro till mannen, men det var fortfarande ett hårt slag mot hans ekonomi. Visst måste föräldrar kontrollera sina barn, men här verkar det finnas en brist på kontroll av ett storföretag som Apple, vilket kan orsaka stor skada för vanliga människor.

Advertisement
image: Google Store

Hur många andra barn kommer att fortsätta skaffa sig nya färdigheter eller nivåer på sina favoritspel innan de inser att de har spenderat sina föräldrars besparingar?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack