Han var fattig och kunde bara äta en gång om dagen, nu är han framgångsrik och arbetar på NASA - TittaPaVideon.se
x
Han var fattig och kunde bara äta en…
Hon har fyllt 72, men på bilderna från hennes födelsedag ser hon knappt ut att vara 40 En hemlös man lämnar tillbaka en plånbok full med pengar och får ett hus och ett jobb i utbyte

Han var fattig och kunde bara äta en gång om dagen, nu är han framgångsrik och arbetar på NASA

06 Juli 2021 • Av sofia
726
Advertisement

I det ögonblick du ger upp och bestämmer dig för att överge dina drömmar har du drabbats av ett personligt nederlag som du alltid kommer att bära med dig. Livet går vidare, många av våra drömmar går inte i uppfyllelse och därför tillbringar vi resten av våra dagar i sorg och missnöje... om vi bara hade lyssnat på den där lilla rösten som sa att vi inte skulle ge upp...

Historien om Antonio Macìas är en viktig lärdom om uthållighet och vikten av att sträva efter sina mål. Den här kubanska killen hade det riktigt svårt och fick verkligen uppleva vad det innebär att vara fattig innan han fick sina drömmars jobb. 

via: Cubatel

Antonio Macìas är en kubansk ung man med stora drömmar och stora passioner. År 2015 beslutade han sig tillsammans med sin mamma Milda för att lämna sitt hemland för att söka ett bättre liv utanför landets gränser. Av denna anledning flyttade mor och son först till Venezuela och sedan till Ecuador, men utan att lyckas förbättra sina levnadsvillkor.

Efter att ha tvingats gå hungrig erbjöd Milda sin 19-åriga son en sista chans, att korsa det mexikanska territoriet för att nå USA, där de skulle tas emot av en avlägsen släkting som bodde i Houston.

Efter en mycket lång resa och tillstånd att lagligt komma in i USA nådde Milda och Antonio sin släkting i den amerikanska staden, men efter en kort tid lämnade mannen bokstavligen den stackars familjen ensam på trottoaren utan varken mat eller ett tak över huvudet.

Milde och Antonio visste inte vad de skulle göra, de kunde ännu inte det engelska språket och hade inte tillräckligt med pengar för att ha råd med mer än en måltid om dagen. Det fanns kvällar när mor och son fick nöja sig med att bara äta en hamburgare delad på två. Lyckligtvis bodde en vän till familjen i närheten och förändrade deras liv till det bättre...

Advertisement

Tack vare den vännens hjälp lyckades Antonio förverkliga många av sina drömmar. Han hade äntligen en säker bostad där han och hans mamma kunde bo, han lärde sig snabbt att behärska det engelska språket och studerade hårt för att bli framgångsrik och få jobb på NASAs huvudkontor i Houston, Texas. Men detta är inte allt.

Efter att ha fått jobb på världens mest kända rymdbyrå, bestämde sig Antonio Macìas för att anmäla sig till en kurs för att ta en doktorsexamen i rymdvetenskap, hans dröm sedan han var barn!

Mamma Milda är mycket stolt över sin son som aldrig gav upp. Trots de många svårigheterna genom åren slocknade aldrig hans passion och drivkraften för att förverkliga sina drömmar. Han lyckades förvandla sitt liv från total fattigdom till att bli en framgångsrik man som verkligen visar att man kan lyckas och att uthållighet lönar sig i slutändan!

När allt kommer omkring, om den här extraordinära kubanska killen lyckades förverkliga sina drömmar, kan även du göra det. Bra jobbat, Antonio!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack