De hittar 5000$ i en skötväska och ger tillbaka pengarna till dess rättmätiga ägare - TittaPaVideon.se
x
De hittar 5000$ i en skötväska och…
En mamma flyttar sin tonåriga sons säng och finner en massa sopor på golvet 83 år gammal vill hon förändra sitt liv och börjar resa med en husbil:

De hittar 5000$ i en skötväska och ger tillbaka pengarna till dess rättmätiga ägare

26 Juli 2021 • Av sofia
693
Advertisement

Att förlora en personlig tillhörighet eller en plånbok full med kort och id-handingar samt kanske även kontanter gör alltid att man får panik och plötsligt börjar undra, vart tog den vägen? Har någon stulit den? Har de redan tagit alla mina pengar? Var glömde jag den? Att förlora alla kort på ett ögonblick, utan att ens märka det, kan vara ett mycket stort problem, om inte en godhjärtad person hittar din borttappade plånbok och ger tillbaka den till dig...

Ett vietnamesiskt par på semester i USA hamnade i en liknande situation. När de besökte en utställning med julbelysning glömde paret slarvigt nog en skötväska med hustruns plånbok inuti som innehöll 5 000 dollar i kontanter. Hur skulle de lyckas ta sig hem utan pengarna och alla viktiga id-handlingar?


Lyckligtvis den dagen var de inte ensamma: Gabriel Ruiz och Gabriela Jauregui besökte också julutställningen när de plötsligt vände sig om och lade märke till en väska utan ägare. Skulle ägaren komma tillbaka för att hämta den?

De två väntade på att den rättmätiga ägaren skulle återvända för att hämta sina saker, men ingenting hände. Gabriel och Gabriela försökte hitta id-handlingar som kunde länka dem till innehållets ägare, men allt var på vietnamesiska och därför var det svårt att förstå. Paret tog med sig väskan hem, övertygade om att kunna spåra ägarna genom att söka efter dem på facebook, men i slutändan gjorde de en upptäckt som gjorde att allt blev enklare...

Inuti väskan fanns en dold ficka som innehöll all information de behövde för att äntligen kunna kontakta de rättmätiga ägarna: namn, telefonnummer och adress.

Advertisement

Nästa dag kontaktade de det vietnamesiska paret och anordnade ett möte för att lämna tillbaka väskan. De rättmätiga ägarna kunde inte tro att det fanns någon med ett sådant vänligt hjärta att de hade tagit hand om innehållet och dessutom kontaktat dem för att lämna tillbaka pengarna. Andra mindre ärliga människor skulle inte ha tvekat med att behålla 5 000 dollar i kontanter, men med Gabriel och Gabriela hände som tur var inte detta. Slutet gott, allting gott.

En berättelse som återigen visar oss att ärlighet trots allt varar längst!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack