En lärare installerar en barnsäng på sitt kontor för att tillåta nyblivna mammor att följa lektionerna - TittaPaVideon.se
x
En lärare installerar en barnsäng…
En 11-årig pojke blir adopterad av en ensamstående pappa: En övergiven hund blir adopterad av en bensinstation och blir

En lärare installerar en barnsäng på sitt kontor för att tillåta nyblivna mammor att följa lektionerna

22 Juni 2021 • Av sofia
962
Advertisement

Föreställ dig att du är en nybliven mamma som måste ta hand om ditt barn utan att ge upp ditt yrkesliv och privatliv. I många fall skulle förmågan att kunna befinna sig på flera platser samtidigt vara riktigt bekväm, i andra skulle lite hjälp från någon utomstående inte skada för dessa upptagna mammor som har svårt att kombinera föräldraskap och arbete. Karen Cunninghams historia är ett utmärkt exempel på detta, även om hennes historia fick ett lyckligt slut som absolut kan vara till inspiration för andra!

Karen Cunningham är en 29-årig student vid Massachusetts Institute of Technology (MIT) och fick nyligen en vacker liten dotter som heter Katie. Nu när den lilla flickan har fyllt tio månader har mamman beslutat sig för att återigen börja följa sina lektioner på universitetet, även om det med barnets behov har varit mycket svårt att få allt att gå ihop.

Som regel erbjuder MIT en daghemstjänst för alla studenter som är tvungna att delta vid lektionerna och inte vet var de ska lämna sina barn, men på grund av covidpandemin stängdes denna tjänst tillfälligt. Hur skulle Karen lyckas kombinera sitt jobb som mamma med sina akademiska uppgifter?

Hennes lärare Troy Littleton fick en lysande och mycket altruistisk idé, nämligen att för att se till att hans elev kunde delta vid lektionerna och utföra sin forskning i sitt laboratorium bad han de andra doktoranderna eller forskarstudenterna att medverka vid en insamling för att köpa en resesäng till Karen som skulle installeras på professorns kontor, så att den nya mamman kunde utföra sina uppgifter i laboratoriet utan att behöva försumma sitt barn.

Professor Littleton berättar: "I normala tider då det inte råder någon pandemi har vi alltid haft små fester för blivande mödrar och fäder och gett dem gåvor, men vi har inte kunnat göra detta med Karen på grund av pandemin, så denna säng var en typ av gåva för Karen, tio månader för sent! "

Advertisement

Studiedagarna, som varade från 9 till 17 måndag till fredag var garanterat ingen bra kombination  med de nya behoven hos mamma Karen, så professorn och de andra studenterna tyckte att en praktisk lösning kunde vara att ta med lilla Katie till dem, så att hon kunde bli vaggad och gosad med efter behov av de andra studenterna och av Troy Littleton själv.

Naturligtvis var Karen Cunningham mer än lycklig över att se den helt nya resesängen på lärarens kontor. Det var en mycket vänlig och empatisk gest, som den nyblivna mamman alltid kommer att minnas med glädje: "Nu vet jag att min dotter slipper vara ensam medan jag måste utföra mina uppgifter i laboratoriet. Åtminstone tills hon börjar på dagis i höst!"

Vad tycker du om idén som den här vänliga läraren och eleverna fick för att hjälpa den här mamman?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack