Endast två dagar efter bröllopet donerar kvinnan en njure till sin nyblivna mans exfru - TittaPaVideon.se
x
Endast två dagar efter bröllopet donerar…
Tusentals personer röstade för att göra en lista på de snyggaste männen i världen - är du överens med resultatet? En tonåring tar med en rörelsehindrad tjej till skolbalen som ingen annan ville gå med

Endast två dagar efter bröllopet donerar kvinnan en njure till sin nyblivna mans exfru

10 Juni 2021 • Av sofia
1.511
Advertisement

Tänk dig att du vet att du snart kommer att bli morförälder, men riskerar att inte få se ditt barnbarn eftersom en hemsk sjukdom hotar ditt liv. Den enda lösningen på detta svåra scenario är hoppet att hitta en kompatibel organdonator som är villig att rädda ditt liv. Detta var vad som hände med Mylaen Merthe, en 59-årig kvinna som kämpade med sin njursjukdom i många år och så småningom behövde en njurtransplantation. Den som gav henne hopp om att kunna fortsätta att leva var hennes ex-mans nya fru, som inte tvekade en sekund på att frivilligt erbjuda sig att donera sin njure till henne. Debby Neal-Strickland gifte sig med Merthes före detta make och bara två dagar efter bröllopet gick hon till sjukhuset för att donera njuren. En mycket kärleksfull gest, som kanske inte alla skulle ha gjort.

via: AP News

Mylaen Merthe och hennes man Jim hade skilt sig 20 år före denna otroliga händelse, och mannen hade redan umgåtts med Debby Neal-Strickland under 10 år, kvinnan som senare blev hans fru och räddade hans föredetta. Debbie föreställde sig den fruktansvärda situationen som Mylaen stod inför då hennes dotter var på väg att föda en bebis och hon skulle bli mormor för första gången, men hennes hälsotillstånd fortsatte att försämras från dag till dag tills hennes njurars funktion nästan var nere i 8%. Inför detta scenario, erbjöd sig Debbie att ge Mylaen en av sina njurar, efter att ha fått reda på att hon var en lämplig donator. Hon var den enda som var kompatiel och kunde ha räddat Mylaens liv. Två dagar efter det att hon gifte sig med Jim begav sig Debbie till sjukhuset. Bara 48 timmar efter bröllopet hade hon tagit av sig sin bröllopsklänning för att ta på sig en kall sjukhusklänning.

Efter operationen verkade Merthe redan ha fått lite färg igen och läkarna föräkrade kvinnan om att hon snart skulle återhämta sig från sitt tillstånd. Trots sin skilsmässa har Merthe och Jim alltid varit goda vänner, även för deras barns skull, som alltid har vuxit upp tillsammans. Deras historia är verkligen en ovanlig historia, men det är också en historia som påminner oss om hur kärlek och medkänsla kan övervinna hat och andra splittrande känslor. Merthe och Debbie kallar sig idag "njursystrar" och hela familjen planerar en resa tillsammans under sommaren för att fira.
 
 
 
 
Advertisement

"Det här är vad världen handlar om. Familj. Vi måste hålla ihop", sa Merthe och tillade, "Debbie räddade mitt liv."

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack