En polis hittar en check på 2 miljoner dollar på gatan och ger tillbaka den till dess rättmätiga ägare - TittaPaVideon.se
x
En polis hittar en check på 2 miljoner…
Han har jobbat som vaktmästare i 23 år och nu har han tagit examen med högsta betyg för att bli lärare En modig mamma tar sig igenom ett brinnande hus för att rädda sina barn från lågorna

En polis hittar en check på 2 miljoner dollar på gatan och ger tillbaka den till dess rättmätiga ägare

31 Maj 2021 • Av sofia
462
Advertisement

Inte alla bryr sig om andra människors behov, i det samhälle vi lever i idag har vi alla blivit lite mer själviska och likgiltiga. Var och en av oss, på vårt eget lilla sätt, gör ingenting annat än att bara tänka på oss själva och glömmer att vårt liv ofta skulle förbättras avsevärt om vi hade modet att utöva små vänliga handlingar gentemot dem som är mindre lyckligt lottade än vi. Vi är i alla fall övertygade om att en vänlig gest alltid lönar sig i slutändan.

En mexikansk polis var huvudpersonen i en riktigt berömvärd gest som verkligen gjorde skillnad för någon som var i svårighet vid den tidpunkten. Mario Hernandez, en polis i Mexico City, var på patrull i stadsdelen Polanco, och i Calle Tres Picos hittade han något på marken som hade fångat hans uppmärksamhet, nämligen en check som tappats på marken vars värde var otroligt högt, hela 40 miljoner mexikanska pesos, alltså mer än 2 miljoner amerikanska dollar!

Mario Hernandez kunde inte tro sina ögon så han ringde omedelbart sina överordnade och bestämde sig för att ta checken direkt till ett närliggande bankkontor. Polisen berömdes och tackades för sin ärliga gest, nu när checken är i goda händer och kommer att återlämnas till sin rättmätiga ägare!

Mario Hernandez gjorde det enda rätta, medan en annan, mer oärlig polis kanske kunde ha plockat upp den checken, behållt den som en trofé eller en absurd historia att dela, eller så kunde hen ha försökt lösa in den på egen risk. Ändå gjorde denna mycket ärliga polis vad varje ärlig medborgare skulle ha gjort, det vill säga att han återlämnade denna check till sin rättmätiga ägare via närmaste bankkontor.

I hela denna historia skulle vi inte vilja ha varit den rättmätiga ägaren av checken på 40 miljoner mexikanska pesos. Man kan ju bara tänka sig hur han måste ha känt sig när han fick reda på att han hade förlorat alla de pengarna, och hur lättad han måste ha varit över att ha hittat dem. En stor suck av lättnad för den ursprungliga ägaren till checken och gratulationer till Mario Hernandez för det han gjorde!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack