Ett pensionerat par "adopterar" en äldre änka för att hon ska slippa sitta instängd på ett vårdhem - TittaPaVideon.se
x
Ett pensionerat par "adopterar" en äldre…
Ett veganskt café ber ett barn som äter en skinksmörgås att gå därifrån - mamman blir rasande Hon vill väldigt gärna ha barn men kommer in i klimakteriet vid 30-års ålder, i slutändan föder hon trillingar

Ett pensionerat par "adopterar" en äldre änka för att hon ska slippa sitta instängd på ett vårdhem

16 Maj 2021 • Av sofia
749
Advertisement

När vi hör ordet "adoption" tänker vi omedelbart på föräldralösa barn eller barn som har avvisats av sina biologiska föräldrar och som väntar på en ny kärleksfull familj som kan ge dem kärlek och omtanke. Det är ofta ingen som tänker på att en adoption även kan beröra en äldre person, som kan ha förlorat sin man eller hustru och inte har någon familj eller släkting att bo med. I stället för att tillbringa de sista åren av sitt liv på ett äldreboende, blev denna 86-åriga kvinna "adopterad" av ett pensionerat par.

via: CBC News

Marike Finlay och Karin Cope är ett pensionerat par från Quebec i Canada. Under hela sitt vuxna liv undervisade de som professorer vid McGill University men bestämde sig sedan för att de skulle tillbringa den sista delen av sina liv långt bort från jobbet i Nova Scotia, men de skulle inte vara ensamma...

De två kvinnorna tyckte väldigt mycket om Elizabeth Bigras, en 86-årig kvinna som de hade träffat när den gamla damens man fortfarande var vid liv. Innan var hon en mycket begåvad psykiatriker, men nu riskerade Elizabeth att lämnas ensam och utan någon som kunde ta hand om henne... 

För att slippa se den stackars kvinnan hamna på ett ålderdomshem beslutade Karin och Marike att ofta bjuda med henne på sina vandrings- eller seglingsturer. Med tiden blev de två kvinnorna mycket förtjusta i änkan, så de gav henne ett erbjudande som hon inte kunde tacka nej till, nämligen att komma och bo hos dem!

Marike Finlay berättar: "Vi visste att om vi bjöd in Elisabeth att komma och tillbringa sin pension här med oss, innebar det att vi hade beslutat att finnas där för henne under hela hennes ålderdom!"

Advertisement

Elisabeth Bigras har inga barn och efter att ha förlorat sin man skulle det ha slutat med att hon fick bo ensam på ett äldreboende. Nu, tack vare Marikes och Karins goda hjärta och omtanke, har hon ett eget hus, sina utrymmen, sin integritet, men utan att vara helt ensam. Dessa tre kvinnor har blivit en enad familj över tiden!

Nu gillar Marike, Karin och Elizabeth att tillbringa sin välförtjänta pension vid stranden i Nova Scotia, ta många naturutflykter, spenderar tid på parets segelbåt och i tillsammans med hushållets hund. Många har fortfarande inte lyckats förstå vilken typ av familj dessa tre kvinnor har byggt upp, men faktum är att där kärlek, tillgivenhet och ömsesidig respekt regerar kommer det alltid att finnas ett hem och en perfekt familj.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack