En amerikansk kvinna köper ett hus på Sicilien för 1 euro och det slutar med att hon köper tre till för sina barn - TittaPaVideon.se
x
En amerikansk kvinna köper ett hus…
Vid 19-års ålder bestämmer hon sig för att bli man och klipper med vänner och släktingar och känner sig som pånyttfödd En cheerleader räddar en pojke som höll på att kvävas på en karamell och bli skolans hjälte

En amerikansk kvinna köper ett hus på Sicilien för 1 euro och det slutar med att hon köper tre till för sina barn

08 Maj 2021 • Av sofia
964
Advertisement

Fenomenet med avfolkning av små byar mot stora städer där det finns arbete och många fler livsmöjligheter har pågått i många år. Konsekvensen av denna process är tyvärr den exponentiella ökningen av små kommuner som en gång var rika på invånare och fulla av historia och tradition och som nu alltmer förvandlas till spökstäder. Hur kan vi göra för att återbefolka dessa platser som är rika på historia?

Fenomenet med återbefolkning startar i Italien, ett land rikt på byar och städer som alltmer förlorar sin identitet till förmån för migration till de stora städerna i norr. Den lysande idén de hade i en av byarna i södra Italien fångade omedelbart den amerikanska entreprenören Rubia Daniels uppmärksamhet, som blev kär i de gamla husen och gränderna i staden Mussomeli, några kilometer från Caltanissetta, på Sicilien.

Kvinnan hade läst att de i den sicilianska byn sålde hus som stod tomma för endast 1 euro, och detta gjorde henne väldigt nyfiken. Hon visste att hon var tvungen att göra en resa till Italien för att se dessa hus med egna ögon och förstå om det lönade sig att köpa dem.

När hon anlände till Mussomeli, en medeltida by som erbjuder turister bysantinska grottor och ett medeltida slott med en spektakulär utsikt över dalen nedanför, blev Rubia Daniels omedelbart kär i ett av husen till salu. Hon visste dock att priset på 1 euro var symboliskt eftersom huset var väldigt gammalt och förfallet och verkligen måste renoveras.

Rubia har faktiskt informerat alla utlänningar som är intresserade av att köpa ett italienskt hus för 1 euro, långt ifrån storstädernas dagliga stress om att det totala priset i slutändan blir dyrare: "Om du säljer ett hus till mig för en euro vet jag redan från början att den totala kostnaden kommer att bli mycket högre, eftersom jag antagligen måste räkna med att renovera."

Advertisement

Rubia Daniels tappade inte hoppet och köpte sitt drömhus i den sicilianska staden som hade stulit hennes hjärta. Hon trivdes så bra i den lugna staden Mussomeli att hon till och med övertygade sina tre barn om att köpa ett hus där en efter en, alltid till det symboliska priset på 1 euro: "Den som köper ett hus i Mussomeli måste renovera det inom tre år, annars riskerar den att förlora sin insättning, som enligt uppgift är cirka 5 000 euro, vilket är över 6 000 dollar. Mina barn var alla mycket glada över köpet och har olika drömmar och ambitioner för dessa hem i framtiden. Min yngste son planerar att öppna ett brasilianskt kafé just i Mussomeli! "

Men varför bestämde sig den här amerikanska affärskvinnan för att lämna sitt stressiga liv i den amerikanska staden hon var van vid att bo i för en okänd liten by på den soliga och vackra ön Sicilien? Rubia Daniels tvivlar inte: "Sammantaget var lokalbefolkningen mycket välkomnande. De gjorde det väldigt enkelt att komma till byn och försöka förverkliga sina drömmar. Mussomeli håller på att bli en mångkulturell plats med människor från hela världen. Mussomeli är synonymt med att umgås, det är en plats med ett mer långsamt tempo än stora städer för här talar man inte om pengar eller ekonomi. Det var en fantastisk upplevelse som jag rekommenderar till alla!"

Redo att packa dina väskor och flytta till den vackra medeltida byn Mussomeli? Låt oss hjälpa till att ombefolka dessa städer rika på historia och traditioner, sann lycka ligger långt ifrån dagens frenetiska liv!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack