Han hittar en plånbok på marken och ger tillbaka den utan att tveka trots att han har en massa skulder och är arbetslös - TittaPaVideon.se
x
Han hittar en plånbok på marken och…
Under en fotografering kastar sig brudgummen i vattnet för att rädda en pojke som höll på att drunkna Gnälliga barn - 16 barn som haft mod nog att klaga över banala saker

Han hittar en plånbok på marken och ger tillbaka den utan att tveka trots att han har en massa skulder och är arbetslös

11 Maj 2021 • Av sofia
1.125
Advertisement

Vad skulle du göra om du hittade en plånbok full av pengar på marken? Om du drivs av sunt förnuft och ärlighet, bör du självklart försöka lämna tillbaka plånboken till sin rättmätiga ägare, inga om och inga men. En god gärning som inte borde orsaka sensation, men som idag inte är någon självklarhet och särskiljer goda människor. José Cleomar Domingues, 34-årig man och pappa, bosatt i Piraí do Sul, Campos Gerais i Brasilien, tvekade inte en sekund när han hamnade i en sådan situation, trots att hans ekonomiska förhållanden verkligen inte var de bästa. José är en av alla de som tyvärr inte längre har något jobb. Han förlorade det precis som många andra på grund av pandemin.

Att ramla på en plånbok full av pengar på gatan är inte något som händer varje dag. José Cleomar Domingues hade dock turen att hamna i en sådan situation när han var på väg hem en natt. Han hade till en början misstagit den för skräp kastat på gatan och sparkade nästan automatiskt till den. När han dock insåg att det var en plånbok tog han omedelbart upp den för att se vad som fanns i och vem den tillhörde. Inuti fanns hela 500 dollar! För José och alla dem som precis som han som kämpar med livets svårigheter, var detta en riktig förmögenhet. Men José har fått en god uppfostran och hans föräldrar har alltid lärt honom att det inte är rätt att ta föremål som tillhör andra människor.

Så José gjorde sitt bästa för att lyckas spåra ägaren till den plånboken. Först publicerade han fotot på sociala medier, spred nyheten bland sina kontakter och försökte få innehållet i hans inlägg att bli viralt. Snart kontaktade en man honom och hävdade att han var ägaren till den plånboken. José hade aldrig ens tänkt tanken på att behålla den för sig själv och när han träffade mannen, en mycket ödmjuk och enkel person, var han glad över att få ge tillbaka den till honom.

Trots den ärliga gesten kritiserades José starkt. Många andra skulle i hans ställe ha behållit plånboken och dessutom anklagade många honom för att han bara vara på jakt efter popularitet på nätet med sin gest.

Advertisement

Självklart kunde José ha valt att behålla pengarna för att betala sina skulder och täcka familjens utgifter, men han kunde aldrig ha kunnat leva med att ha använt en främlings pengar. För honom var det inte ens ett alternativ och därför ångrar han inte sin ärlighet det minsta.

Vad skulle du ha gjort om du befunnit dig i hans situation?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack