Hemska släktingar - en man bygger en jättesmal byggnad bredvid sin brors hus för att förstöra hans utsikt

av sofia

29 April 2021

Hemska släktingar - en man bygger en jättesmal byggnad bredvid sin brors hus för att förstöra hans utsikt
Advertisement

Familjefejder är alltid mycket obehagliga att prata om eftersom de får oss att förstå hur mycket ondska som kan gömma sig även bland våra släktingar, ibland till och med våra närmaste släktingar. Bröder och systrar har till exempel blivit osams sedan århundraden tillbaka när det handlar om arv och verkligen visat sina värsta sidor i ett av livets mest allvarliga och sorgliga ögonblick, det vill säga vid föräldrarnas död, där diskussioner om pengar och arv verkar vara överflödigt. Det finns de som skulle gå så långt som att hämnas på sina syskon för att ha vunnit kampen om arvet och detta var precis vad som hände i Boston, Massachusetts, 1862, mitt i det amerikanska inbördeskriget. När deras pappa dog ärvde två bröder en bit mark och en av dem lät bygga ett jättestort hus på platsen. Den andra brodern, som hade varit frånvarande för att utkämpa kriget, fann vid sin återkomst en ganska liten bit mark, men trots det bestämde han sig för att bygga en hög och smal byggnad på den. På detta sätt blockerade han allt ljus och den vackra utsikten från sin brors hus.

via Boston Globe

Instagram / roadtrip_newengland

Instagram / roadtrip_newengland

I staden Boston finns det en konstig byggnad, belägen i North End Boston, som kallas "Skinny House", eller "det smala huset" och det finns en mycket specifik anledning till att den har definerats så eftersom byggnaden bara är 3 meter bred! Ett mycket ovanligt hem, där det också verkar mycket svårt att föreställa sig att kunna bo. Legenden berättar att huset byggdes 1862 för att hämnas. Det var en klassisk familjefejd mellan två bröder - en ganska vanlig situation i amerikansk historia. En av bröderna tjänade under det amerikanska inbördeskriget, medan den andra blev kvar i Boston. Vid pappans död hade brodern som inte hade gått ut i strid tagit chansen att bygga ett vackert och gigantiskt hus på den mark som han hade ärvt från sin föräldrar. När hans bror som var soldat återvände hem såg han med sina egna ögon den orättvisa som han hade utsatts för och att han skulle vara tvungen att nöja sig med en bit mark som var så liten att det skulle vara svårt att utnyttja den för att bygga något.

Advertisement
Instagram / americancastles

Instagram / americancastles

Upprörd över sin brors girighet, som inte ville dela arvet i lika delar och inte ens hade väntat på hans återvändo innan han börjat bygga, bestämde han sig för att ge igen med samma mynt. Brodern, som bara hade fått den återstående lilla delen mark, lät därför bygga en hög och smal byggnad på den lilla remsan enbart i syfte att blockera den fantastiska utsikten för sin bror och begränsa mängden ljus som kom in i hans brors hus.

Det kan verka svårt att föreställa sig att någon kan bo där, men i dag tillhör huset en privatperson som var villig att betala hela 900 000 dollar för att köpa det! De som har haft turen att besöka insidan berättar att huset faktiskt är mer rymligt än väntat och uppdelningen ser ut så här: på bottenvåningen finner vi köket och matsalen, på den andra våningen finns vardagsrummet med ett badrum, medan det på den tredje och fjärde våningen finns sovrum.

Turister framför Skinny House som ger en tydlig bild av byggnadens dimensioner

Turister framför Skinny House som ger en tydlig bild av byggnadens dimensioner

Instagram / honney_potter

Kan det verkligen vara möjligt att två syskon som inte kommer överens kan gå så långt?

Advertisement