"Min partner vill att jag slutar amma mitt 6-månader gamla barn!" en anonym mammas desperata rop på hjälp

av sofia

30 April 2021

"Min partner vill att jag slutar amma mitt 6-månader gamla barn!" en anonym mammas desperata rop på hjälp
Advertisement

Det finns ingen specifik ålder för att sluta amma sitt barn och det finns inte heller något bestämt datum för att välja att övergå från mjölk eller flytande föda till fasta livsmedel. Genomsnittsåldern för denna övergång ligger vanligtvis vid 18 månaders ålder, men ibland kan denna tidsperiod förlängas, baserat på mammans bedömning eller den lilla bebisens behov. Men många människor, förblindade av fördomar och lite okunnighet i ämnet, tycker att det är olämpligt att förlänga amningsperioden...

via AITA/Reddit

Flickr/Not The Actual Photo

Flickr/Not The Actual Photo

En 18-årig nybliven mamma delade anonymt sin amningsupplevelse i en grupp på Reddit där hon frågade användarna om råd om hur hon skulle hantera sin partner angående detta ämne. Kvinnan berättar att hon och hennes partner har ett barn på 6 månader och att hon uteslutande matar honom med sin bröstmjölk och att hon inte har för avsikt, åtminstone för tillfället, att byta till ersättning eller andra typer av livsmedel, varken flytande eller i fast form.

Synd bara att hennes partner verkar tycka att detta val är ganska "konstigt". Kvinnan berättar: "Igår kom han upp innan han gick till sängs medan jag ammade barnet och sa: 'Jag tror att du börjar blir lite för gammal för det här, det kanske är dags att byta till riktig mat', men faktum är att jag tänker ge mitt barn min bröstmjölk tills dess att han börjar visa intresse för andra typer av mat eller blir 18 månader gammal eller på egen hand avvänjer sig."

Advertisement
Flickr/Not The Actual Photo

Flickr/Not The Actual Photo

På denna okänsliga begäran från sin partner blev kvinnan helt chockad: "Vad min partner sa till mig chockade mig bokstavligen eftersom jag vet att medelåldern för att sluta amma i världen ligger mellan två och ett halvt och sju år för barn och han hela tiden fäller dumma kommentarer!"

Självklart tog de flesta personer på Reddit som kvinnan hade bett om hjälp och råd till den nyblivna mammans parti, övertygade om att orsakerna bakom hennes amning var ett tecken på ett helt rimligt och inte alls konstigt val.

Med all respekt för hennes partner som dock inte verkar veta särskilt mycket om ämnet.

Advertisement