Kvinna föder tvillingar efter att ha blivit gravid igen under sin graviditet

av sofia

29 April 2021

Kvinna föder tvillingar efter att ha blivit gravid igen under sin graviditet
Advertisement

Vet du vad superfecundation är? Även om det i naturen är mycket sällsynt i däggdjursvärlden, är det ett fysiologiskt fenomen där det efter befruktning av ett ägg och därmed bildande av fostret inuti livmodern i undantagsfall uppstår en annan menstruationscykel och därefter befruktningen av ett annat ägg, även om det i sådana fall är sällsynt att embryot når fosterstadiet. Enkelt uttryckt är det möjligt för en kvinna som redan är gravid att bli gravid med ett nytt foster. En extraordinär händelse som hände Rebecca Roberts, en mycket, mycket lyckligt lottad engelsk kvinna!

via People

En kvinna vid namn Rebecca Roberts fick uppleva denna praktiskt taget mycket sällsynta händelse personligen, som enligt en uppskattning av den vetenskapliga litteraturen kan drabba cirka 0,3% av gravida kvinnor. Rebecca var säker på att hon bara väntade ett barn, en pojke som hon skulle namnge Noah och som skulle bli en del av hennes familj som redan bestod av hennes man och hennes 14-åriga äldsta dotter Summer. Kvinnan hade gjort alla nödvändiga och rekommenderade läkarbesök och undersökningar innan den avgörande vid den 12:e graviditets veckan och det var under det besöket som hennes läkare gav paret en chockerande nyhet...

Advertisement

Förutom Noah väntade Rebecca Roberts nu en andra bebis, en oväntad tvilling som ultraljud från de föregående veckorna inte hade visat, hur var detta möjligt? Läkaren som följde den brittiska kvinnans graviditet avslöjade att det var ett mycket sällsynt fall av "superfecundation", där två tvillingar kommer från helt olika ägg och släpps ut vid olika tidpunkter, i det här fallet var de två tvillingarna som Rebecca väntade inte identiska, just för att de inte kom från uppdelningen av samma ägg.

Rebecca och hennes man var båda chockade och stolta över nyheterna. De var så glada att de bestämde att de skulle f reda på om det andra, oväntade barnet var en pojke eller en flicka först vid födseln.

Med hjälp av kejsarsnitt födde Rebecca Roberts tvillingarna bara två minuter ifrån varandra. Noah kom 12.46, Rosalie 12.48, en sällsynt och mirakulös händelse som dock förde med sig stor glädje för hela familjen. Nu var familjen Robert på väg att expandera och den äldsta dottern Summer kunde inte vänta med att välkomna sina två nya syskon i hemmet.

Nu är Noah och Rosalie båda mer än sex månader gamla, de är vid utmärkt hälsa och är ljuset i sin mamma Rebeccas och pappa Rhys ögon. Hur stor är chansen att det kommer att hända att kvinnan plötsligt blir gravid med tvillingar igen utan att veta om det?

Rebecca Roberts superfecundation är en mycket unik och sällsynt historia som omedelbart spred sig runt om i världen, alla var extatiska över nyheterna och vi måste erkänna att även vi blev mållösa!

Advertisement