Hon får sparken efter att ha hjälpt en kund på sin bank, men dagen efter får hon nya jobberbjudanden

av sofia

30 April 2021

Hon får sparken efter att ha hjälpt en kund på sin bank, men dagen efter får hon nya jobberbjudanden
Advertisement

I livet bör vi alltid försöka göra gott särskilt om vi är direkt involverade i en begäran om hjälp, men inte för att få någon form av personlig vinning. Hur kan man vända ryggen till de mest behövande i världen? Om man har möjligheten att hjälpa någon och vara snäll bör man alltid försöka gå denna väg. Emily James, en ung kvinna som arbetar för ett callcenter på en bank, gjorde det val hon tyckte verkade rätt, det vill säga att hjälpa en man i svårighet, men detta val kostade henne dyrt. Den unga kvinnan fick nämligen genast sparken för att ha hjälpt en kund vars månadslön tillfälligt låsts av banken. Man skulle därför kunna tro att goda gärningar inte alltid lönar sig... fel! Även här gäller det gamla ordspråket "när en dörr stängs, öppnas en annan" och historien som har blivit viral har lett till att Emily har fått en hel rad jobberbjudanden, det ena bättre än det andra!

via The Sun

Youtube / KGW News

Youtube / KGW News

Hur kan en god gärning förvandla ditt liv till en mardröm? Tyvärr kan det i vissa fall hända. Emily James avskedades från sitt jobb strax efter att ha gjort en god gärning mot en främling. På morgonen den 23:e december fick Emily ett samtal från en kund i sin bank, en viss Eugenio, som klagade på att han inte kunde få tillgång till sin sista lön. Mannen hade uppenbara ekonomiska svårigheter och hade ett brådskannde behov av att få tillgång till de $ 1000 som hade betalats in på hans konto, även för att kunna ge julklappar till sina barn. Av någon anledning var hans pengar låsta och till och med Emily kunde inte göra särskilt mycket via telefon för att hjälpa honom. På morgonen den 24:e december på julafton gick Eugenio till hennes bankkontor, men även i det här fallet lyckades han inte komma åt pengarna. Den desperata mannen befann sig på en bensinstation utan en enda dollar för att tanka med och i det ögonblicket försökte han ringa tillbaka banken där Emily arbetade och sa: "Just nu vill jag bara 20 dollar för att åka hem!". På denna begäran om hjälp valde Emily att inte lägga på luren och svarade istället: "Vänta på mig där."

Advertisement
Youtube / KGW News

Youtube / KGW News

Emily visste att bensinstationen låg bara några kilometer från banken, så hon tog ledigt i några minuter för att åka dit. Hon åkte till Eugenio och gav honom tjugo dollar ur egen ficka och sa: "Varsågod, god jul!". Därefter återvände den unga kvinnan omedelbart till kontoret. En mycket vänlig och generös gest från hennes sida - det är inte alla som skulle ha tagit till sig Eugenios historia så. Tyvärr fick Emily några dagar senare, precis inför det nya året, de dåliga nyheterna, nämligen att hon hade fått sparken på grund av den gest som hon ansåg vara ofarlig och dessutom pliktskyldig. Hennes chef ansåg att detta varit "obehörig interaktion med en klient" och hävdade att detta var den främsta anledningen till att hon blev uppsagd. En mycket orättvis handling, särskilt om man tänker på att Emily alltid har varit en föredömlig anställd. Enligt den unga kvinnan var hennes chef orolig för hennes säkerhet, eftersom den okända kunden kunde ha skadat henne.

Youtube / KGW News

Youtube / KGW News

Även om Emily avskedades av dessa skäl, har hennes historia och goda gärningar spridit sig snabbt. Inom bara några veckor fick den unga kvinnan en lång lista med jobberbjudanden, från arbetsgivare som uppenbarligen uppskattade hennes gest. Nu måste hon bara bestämma vilket jobb som är det bästa valet för henne.

Advertisement