Hon tvingar sina barn att städa upp kvarteret som straff eftersom de inte gör annat än att bråka

sofia

29 April 2021

Hon tvingar sina barn att städa upp kvarteret som straff eftersom de inte gör annat än att bråka
Advertisement

När situationen blir tuff måste man ta till tuffa tag. Ibland, för att se till att ditt barn lär sig något viktigt i livet och att barnet inte "kommer undan med det" eller inser att det har gjort ett misstag räcker det inte med söta och snälla ord utan krävs konkreta handlingar, som ibland kan verka vara lite överdrivna som straff, men föräldrar måste förstå att deras barn aldrig kommer att lära sig någonting i livet om de inte förstår att saker och ting inte uppnås utan ansträngning eller uppoffring. En metod som denna brittiska mamma använde sig av med oväntade resultat.

via Liverpool Echo

Advertisement
Liverpool Echo

Liverpool Echo

Kvinnan heter Katie Al-Malik, hon är 35 år gammal och bor i staden Liverpool i Storbritannien och har två barn: 6-åriga Joseph och fem år gamla Aliyah. Två underbara barn, synd bara att de alltför ofta bråkar med varandra om riktiga småsaker. Detta är visserligen vanligt för barn i deras ålder, men Katie kände plötsligt att det blev för mycket. Så, för att försöka få barnen att förstå att de inte kunde fortsätta på det här sättet och att de skulle vara tvugna att samarbeta och komma överens med varandra, fick mamman en lysande idé...

Hon köpte två västar med reflexer som de som vanligtvis används av sophämtare och gav dem ett exemplariskt straff, nämligen att de skulle plocka sopor i den lokala parken och samtidigt lära sig att arbeta tillsammans för att uppnå ett gemensamt mål. Katie hade dessutom skrivit följande ord på deras västar: "Min mamma tvingade mig att göra samhällstjänst eftersom vi bråkar ofta"...

Liverpool Echo

Liverpool Echo

När grannarna och invånarna i grannskapet gick förbi de två barnen som övervakades av sin mamma Katie, nickade de till dem och sa: "Bra jobbat barn!". Efter bara en dags "straff" hade Joseph och Aliyah samlat ihop hela 12 påsar med sopor i sitt område och uppenbarligen hade de uppskattat det här jobbet som soprensare för en dag så pass mycket att de bad sin mamma om att få göra det igen snart!

Nu verkar det som om Joseph och Aliyah går ut varje dag för att hjälpa till att städa upp i sitt område så gott de kan. De tar på sig sina reflexvästar och börjar tömma soptunnor och samla sopor på marken för att göra området vackrare och renare. Mamma Katie berättar att hennes två små barn aldrig har varit lika tysta, glada, lydiga och samarbetsvilliga med varandra som nu någonsin tidigare.

Kommer de att ha lärt sig sin läxa?

Advertisement