En polis räddar livet på en man medan hon är i tjänst och får sparken - 15 år senare skipas rättvisa

av sofia

28 April 2021

En polis räddar livet på en man medan hon är i tjänst och får sparken - 15 år senare skipas rättvisa
Advertisement

Att kämpa för det som vi anser vara rätt lönar sig alltid, även om det kan ta tid för rättvisa att skipas. Det finns många berättelser om uthållighet som får ett lyckligt och oväntat slut och den vi vill berätta för dig idag är bara en av alla dessa otroliga och spännande sanna historier. Möt Cariol Horne, en pensionerad amerikansk poliskvinna som fick vänta 15 år innan hon äntligen blev friad.

via CBS News

CBS News/YouTube

CBS News/YouTube

Cariol Horne hade alltid arbetat som polis i Buffalo, USA, men 2006 var året som ändrade hennes liv definitivt och som tvingade henne att uppleva mycket svåra stunder. I november samma år dök Cariol upp med sina poliskollegor på platsen där en man skulle arresteras, men hon visste genast att något var fel...

Hennes kollega Gregory Kwiatkowski hade handfängslat den misstänkte men först efter att ha slagit honom upprepade gånger och tagit strypgrepp på honom för att hindra honom från att röra sig och springa iväg. Cariol visste att hennes kollegas beteende var oacceptabelt, så hon konfronterade Gregory och tog honom vid kragen och försökte rädda Neal Macks liv, den misstänkte som under tiden på riktigt riskerade att kvävas...

Advertisement
CBS News/YouTube

CBS News/YouTube

För denna enkla medmänskliga gest av någon som agerade med etik och värdighet, blev Cariol avstängd från sin tjänst som poliskvinna i Buffalo, ett år före hennes förväntade pensionering, men historien tog inte slut här för hennes kollega Gregory stämde henne sedan för förtal och vann till och med målet så hon tvingades betala 65,0000$ i ekonomisk och moralisk ersättning.

Sedan dess har Cariol levt i en av de mörkaste stunderna i sitt liv: "Mitt liv vändes upp och ner, jag hade inte längre ett hem, jag hade inga pengar, jag var fattig, jag led av depression och posttraumatisk stress på grund av olyckan. Allt var bara hemskt! "

CBS News/YouTube

CBS News/YouTube

Men år 2018 började saker och ting äntligen förändras och Gregory Kwiatkowski anklagades för att ha använt "orimlig fysisk kraft" mot fyra svarta tonåringar 2009 och dömdes till fyra månader i federalt fängelse för denna handling. Domaren upphävde även domen mot Cariol Horne och konstaterade att hon hade agerat på rätt sätt redan 2006. Äntligen kunde hon få tillbaka den lön hon hade förlorat efter det att  och hon tvingats gå i förtidspension: "Det är helt underbart att jag efter 15 år nu äntligen får andas!"

Nu arbetar Cariol med att införa en lagstiftning som kallas Cariol Law (Cariol's lag), som gör det möjligt för poliser att ingripa om deras kollega blir för våldsam vid misstänkt brott. Ett litet steg i rätt riktning för att höja legitima universella värderingar som arbetsetik och mänsklig värdighet.

Bra jobbat Cariol!

Advertisement