"Mamma, idag fick jag min lärare att gråta" Dottern berättar om den vackra gesten som hon gjort gentemot en klasskamrat - TittaPaVideon.se
x
"Mamma, idag fick jag min lärare att…
En blick full av kärlek - 21 jättegulliga bilder av djur och deras ägare En fattig kille kramar om sin hund efter att ha uppträtt vid ett rödljus - han var förkrossad och desperat

"Mamma, idag fick jag min lärare att gråta" Dottern berättar om den vackra gesten som hon gjort gentemot en klasskamrat

19 April 2021 • Av sofia
5.918
Advertisement

Att lära barn att vara empatiska bör vara högsta prioritet för familjen och även för skolan, för ofta är emotionell intelligens mycket mer värdefull än en hög IQ. Världen och hela mänskligheten skulle säkert vinna på detta i alla avseenden. Lyckligtvis ser vi flera situationer där denna empati framträder vid exakt rätt tidpunkt. Kristin Banga Adair leker alltid en lek med sin dotter när hon hämtar henne från skolan som går ut på att berätta de bästa stunderna på dagen och de sämsta stunderna, som hon är mindre stolt över. En dag sa Kristins dotter till sin mamma att hon hade upplevt ett så "stort" och viktigt ögonblick, som överträffade alla andra upplevelser hon hade haft under den dagen. De ord hon sade skrämde dock Kristin till en början: "Mamma, idag fick jag min lärare att gråta i skolan." I själva verket kan Kristin dock vara mer än stolt över sin dotter.

Kristins dotter berättade för sin mamma att den dagen, på bildlektionen hade en klasskompis med Tourettes syndrom kastat sig ner på marken och börjat skrika. På grund av syndromet, som är en neurologisk sjukdom som kännetecknas av ett flertal upprepade tics, som plötsliga ljud och muskelspasmer beter sig pojken på ett "konstigt" och onaturligt sätt för de flesta av hans klasskamrater. Den dagen, i en plötslig attack, kastade pojken sig ner på marken och alla skrattade åt honom. Kristins dotter, bevittnat den scenen, insåg hur orättvis den reaktionen var gentemot pojken och bestämde sig för att agera. Istället för att håna honom lade hon sig ner på marken tillsammans med honom! Omedelbart slutade alla andra skratta och reta pojken.

I det ögonblicket rusade en stödlärare som dessutom är pojkens mamma fram, som hade kikat in i klassrummet och som bevittnat scenen, med tårar i ögonen för att krama Kristins dotter. Hon tackade henne för hennes vänliga gest, eftersom det inte är alla som kan acceptera hennes sons olikheter.

Den unga flickan berättade för sin mamma att kramen hon fick från den läraren var så nära och full av känslor att den till och med överträffade kramarna från "moster Jenna". Kristin blev alldeles rörd när hon lyssnade på sin dotters berättelse, men trots tårarna lyckades hon köra hem. Naturligtvis upprepade hon för sin dotter hur stolt hon var över henne och hennes gest.

Advertisement

En berättelse som understryker vikten av dialog mellan föräldrar och barn, särskilt när det gäller de som är"annorlunda". Man måste lära barn empati och mångfald. Att vara empatisk betyder att veta hur man ser verkligheten med andras ögon och hur man lyssnar. Kort sagt betyder det att lyckas känna med andras hjärtan.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack