En transmamma adopterar tre barn vars föräldrar inte vill ta hand om dem och försöker ge dem ett bättre liv - TittaPaVideon.se
x
En transmamma adopterar tre barn vars…
En pappa köper ett hus till sin 13-åriga dotter för att göra henne mer självständig: En kvinna hittar en levande orm i den färdigförpackade salladen som hon köpt i mataffären

En transmamma adopterar tre barn vars föräldrar inte vill ta hand om dem och försöker ge dem ett bättre liv

18 April 2021 • Av sofia
1.400
Advertisement

Att adoptera ett barn är aldrig lätt och pappersarbetet att underteckna och byråkratin man tvingas gå igenom innan man får vara värd för ett barn i sitt hem skiljer sig från land till land. Faktum är att inte alla länder i världen har samma regler när det gäller en begäran om adoption och bland dessa stater finns även Brasilien. I den stora nationen i Sydamerika är det inte alls lätt att adoptera ett stackars barn på jakt efter en kärleksfull familj, men Alexya och hennes man Roberto har lyckats och gjorde mycket mer än så.

via: UOL

Möt Alexya Salvador, en av de allra första transprästerna i Brasilien. Hon kommer från en mycket stor och framför allt mycket religiös familj och har sedan hon var barn känt att hon inte tillhörde det kön som Moder Natur hade valt åt henne. Vid 28-års ålder, började hon officiellt övergångsprocessen, direkt efter att ha gift sig med sin partner Roberto. Transgenderparet visste mycket väl att de inte kunde få biologiska barn, så de bestämde sig för att utvidga sin familj tack vare möjligheten att adoptera.

2014 lyckades Alexya och Roberto adoptera lilla Gabriel, en pojke som hade övergivits av sin biologiska familj. Tack vare ankomsten av den lilla killen hade Alexya blivit den första transmamma som någonsin officiellt registrerats av en domstol för minderåriga i Brasilien. Det var först 2015 som adoptionen äntligen blev officiell och paret visste djupt i sina hjärtan att Gabriel var det första, men inte det sista barnet som skulle flytta in i det hemmet...

Domstolen kontaktade henne några månader senare och berättade för henne att det fanns en transpojke som letade efter en ny familj. Alexya och Roberto kunde inte missa den möjligheten, och bokade genast in ett telefonmöte med pojken som var på jakt efter kärleksfulla föräldrar och ett nytt hem: "I ett telefonsamtal, innan vi hade träffats personligen, frågade hen mig: 'Mamma, kommer du att ge mig flickkläder?' Hen ville inte lämna hemmet klädd som en pojke. Hen bad om en klänning, trosor och en behå. Allt det som hen aldrig hade fått ha på sig..."

Advertisement

Barnet använde fortfarande sitt manliga namn med andra människor, men Alexya visste mycket väl att hen ville ha ett nytt kvinnligt namn och därför frågade den blivande mamman vad hen ville bli kallad i huset och svaret blev "Ana Marìa"Ana var nu en del av transfamiljen och fick träffa sin lillebror Gabriel. En unik familj i sitt slag i Brasilien som snart skulle utvidgas ännu mer...

År 2019 ringde Alexyas telefon igen och det var ännu en gång domstolen för minderåriga som föreslog att de skulle ta hand om Dayse, en sjuårig transflicka som hade övergivits flera gånger under åren. Nu har Dayse officiellt blivit en del i Alexya och Robertos stora familj och de är alla lyckligare än någonsin!

Alexya berättar: "Att vara pappa och mamma är inte bara att vara pappa och mamma, det måste vara ett kall. Att uppfostra barn är inte lätt och mina tre barn har en historia bakom sig av övergivande och våld. Ana har till exempel träffat flera par som valt att inte slutföra adoptionsprocessen för att de tyckt att hon betedde sig för mycket som en tjej. Förutom att bli avvisad av sin biologiska familj avvisades hon även av andra familjer tills dess att vi adopterade hen."

Alexya har garanterat gjort val som inte är enkla för sin familj, men hon bryr sig inte längre om vad andra säger om henne och hennes regnbågsfamilj. Tillsammans med Roberto och hennes tre adopterade barn har hon hittat sitt kall, sitt syfte, hon har gett dem all den kärleken som hon velat ge sedan hon var barn.

Det här är verkligen en familj full av kärlek!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack