"Jag vill leva min kärleksrelation på ett fritt sätt" En präst avslöjar att han förälskat sig i en kvinna under en gudstjänst - TittaPaVideon.se
x
"Jag vill leva min kärleksrelation…
15 rörande bilder som visar människors förmåga att genomföra små, men samtidigt stora gester Hon blir lämnad av sin pojkvän för att hon vägde mer än 100 kg, men nu är hon Fröken Storbrittanien

"Jag vill leva min kärleksrelation på ett fritt sätt" En präst avslöjar att han förälskat sig i en kvinna under en gudstjänst

14 April 2021 • Av sofia
726
Advertisement

Även om det är en utbredd praxis i den protestantiska kristna religionen, särskilt i USA, så får präster inte gifta sig och eller officiellt ha en partner enligt de tusenåriga reglerna som finns i den katolska religionen. Av denna anledning händer det med jämna mellanrum att man får höra eller läsa berättelser om relativt unga katolska präster som har bestämt sig för att hänga upp kassocken och välja den mest komplexa vägen av alla de man kan ta i livet, nämligen att älska en annan människa.

Den otroliga historien vi vill berätta idag ägde rum i byn Massa Martana, i provinsen Perugia, i Italien. Här tillkännagav den 42-åriga församlingsprästen Don Riccardo Ceccobelli sin församling under söndagsgudstjänsten att han snart skulle avstå från de religiösa löften som han hade utfärdat tio år tidigare och att han skulle sträva efter en annan dröm, en annan passion han hade funnit, nämligen kärleken till en kvinna.

De ord han valde att använda när han talade med sin församing och i närvaron av biskop Gualtiero Sigismondi var rörande: "Mitt hjärta är förälskat, trots att jag aldrig har haft möjlighet att bryta de löften jag gav. Jag vill försöka uppleva denna kärlek utan att sublimera den, utan att stöta bort den"

Don Riccardo Ceccobelli fortsatte sedan: "Jag kan inte längre vara konsekvent, transparent och korrekt gentemot kyrkan som jag alltid har varit hittills."

Ett ovanligt beslut, som dock inte bedömdes negativt varken av kurian eller av biskopen som deltog vid gudstjänsten där den 42-åriga prästen gjorde detta avslöjade. Kärleken till en annan person är en känsla som ibland kan vara okontrollerbar, fängslande, men samtidigt så mänsklig och trots de religiösa löftena och kassocken är Don Riccardo i slutändan även en människa med mänskliga och förståeliga känslor.

Advertisement

Biskop Sigismondi blev rörd och önskade sin modiga kollega frid och ro, samt uppmanade andra att inte döma hans val utan att försöka förstå och acceptera det: "Må detta val han har gjort med fullständig frihet som han själv har beskrivit det, ge honom lugn och inre frid. Vi har inte rätt att kommentera vad Don Riccardo har beslutat att göra, utan snarare skyldigheten att omfamna honom med våra böner."

Med sitt djärva och plötsliga val chockade Don Riccardo Ceccobelli den italienska allmänna opinionen som undrade var den tunna linjen som skiljer kärleken till Gud och kärleken till en annan människa går. Den här unga prästen har gjort sitt val och även vi vill önska honom all lycka, ro och inre frid i framtiden!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack