På 30 år har han aldrig hjälpt sin fru med städningen hemma och idag är han tvungen att betala ersättning på 60 000 euro - TittaPaVideon.se
x
På 30 år har han aldrig hjälpt sin…
Hon får ett sms där det står Han överger sin modellkarriär för att bygga ett skyddshem för alla övergivna djur i sin stad

På 30 år har han aldrig hjälpt sin fru med städningen hemma och idag är han tvungen att betala ersättning på 60 000 euro

10 April 2021 • Av sofia
3.953
Advertisement

Hushållssysslor är en riktig tyngd för många människor, men de är absolut nödvändiga om du inte vill bli överbelastad av damm och smuts. I ett förhållande är det vanligtvis nästan alltid kvinnan som sköter hushållsarbetet och tar hand om städningen. Normalt bör partnern också göra sin del och därför balansera den arbetsbelastning som tynger dem båda. Det finns dock män som medvetet bestämmer sig för att inte lyfta ett finger och låter sin partner göra allt. Det spelar ingen roll om hon även har ett jobb och andra saker att sköta, hushållssysslor anses fortfarande vara "kvinnans uppgift" idag. Från Portugal kommer emellertid bisarra nyheter som är till förmån för alla gifta kvinnor som under flera år har varit tvungna att städa hemmet utan att få någon hjälp från sina makar.

via: Mediapart

Dåliga nyheter för de som är vana vid att komma hem efter jobbet och sätta sig bekvämt i soffan för att vila och klaga över hur trötta de är. En man som under 30 år aldrig har hjälpt sin fru med hushållsarbetet riskerar nu att behöva betala ut ersättning. Händelsen ägde rum i Portugal, i Barcelos, där domstolen den 24:e mars 2021 beordrade mannen att betala ut ersättning till sin ex-fru på 60 000 euro. Anledningen? Domstolen motiverade beslutet med följande ord:

"När hushållsarbetet utförs uteslutande eller huvudsakligen av en person i paret, utan belöning, resulterar detta i att den ena parten blir överbelastad och att den andra parten istället berikas eftersom befrias från allt hushållsarbete och följaktligen kan dra nytta av resultatet av allt detta arbete gratis".

Ett exempel på hur man kan känna sig efter att ha städat hela huset...

Det kostade den här mannen mycket dyrt att inte vilja diska eller skura under 30 år som gift. Det har förekommit liknande fall i Kina och Argentina, men inte ännu i Europa.

Hushållssysslor är tröttsamma för alla och är verkligen något som kan skapa spänningar och leda till konflikt inom ett par. Vi är dock övertygade om att det går att lösa! Så ge inte upp och beväpna er tillsammans med trasor och dammsugare.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack