En okänd man kör hem en rörelsehindrad kvinna vars rullstol gått sönder när ingen annan ens stannat för att fråga om hon behövde hjälp

av sofia

28 April 2021

En okänd man kör hem en rörelsehindrad kvinna vars rullstol gått sönder när ingen annan ens stannat för att fråga om hon behövde hjälp
Advertisement

"Oavsett vad du går igenom, när Gud ber dig om hjälp har du en skyldighet att hjälpa till!" detta är i alla fall Bilal Quintynesåsikt, som inte tvekade en sekund med att stanna och erbjuda sin hjälp till en främling som blivit fast på gatan i sin trasiga rullstol. Mannen tränade på gatan tillsammans med en vän när en okänd kvinna bad honom om hjälp. Hennes rullstol hade stannat mitt i ingenstans, mellan trottoaren och gatan, när hon var på väg till mataffären. Kvinnan var inte säker på vad hon skulle göra, men hon försökte be förbipasserande om hjälp. Inga bilar hade stannat fram tills dess men lyckligtvis tvekade den unge mannen vid namn Bilal inte en sekund med att erbjuda kvinnan sin hjälp. 

via Youtube / JUST BECAUSE NEWS

Youtube / JUST BECAUSE NEWS

Youtube / JUST BECAUSE NEWS

Bilal berättar att han sagt till henne: "Hej, jag är ganska vältränad, var bor du? Jag kan hjälpa dig hem." Kvinnan, som blev alldeles rörd, visade honom riktningen mot sitt hem och Bilal tvekade inte en sekund med att börja gå mot hennes hus. Huset låg cirka 1,6 km bort och i lätt uppförsbacke på en slags liten kulle. Bilals vän filmade hela scenen i en video som snabbt blev viral. Den unge mannens enda syfte var att dela ett positivt och solidariskt budskap, sammanfattningsvis att när någon ber om hjälp, tveka inte med att hjälpa till.

Advertisement
Youtube / JUST BECAUSE NEWS

Youtube / JUST BECAUSE NEWS

Bilal fick sedan reda på att kvinnan ursprungligen var på väg till mataffären för att handla, så han erbjöd sig att handla åt henne. Kvinnan ville däremot inte belasta honom mer än vad hon redan hade gjort och vägrade låta honom göra det samtidigt som hon fällde tårar av glädje för att han varit så vänlig mot henne. Kvinnan var mycket tacksam gentemot den unga mannen som var den enda som hade stannat för att hjälpa henne i denna mycket svåra sitaution. Bilals svar på detta var: "En kilometer mer eller mindre spelar ingen roll, jag skulle inte ha känt mig lugn förrän jag visste att hon var hemma säkert och mådde bra." Det var dock ingen liten ansträngning för honom, har du någonsin försökt knuffa en elektrisk rullstol som laddat ur  i 32° C värme och hög luftfuktighet? Bilal påpekade återigen med beslutsamhet att han bara gjorde sitt jobb som man: "Det finns så mycket hat i denna värld, medan det att visa någon lite kärlek inte kostar någonting. Mitt enda mål med att dela denna händelse är att försöka återställa de värderingar som ibland verkar ha gått förlorade."

En stor applåd till den här killen som inte tvekade med att erbjuda sin hjälp till en person i nöd!

Advertisement