"Jag klarar det inte längre" En utmattad man är trött på att ta hand om sin sjuka fru och lämnar henne på sjukhuset

av sofia

31 Mars 2021

"Jag klarar det inte längre" En utmattad man är trött på att ta hand om sin sjuka fru och lämnar henne på sjukhuset
Advertisement

Att ta hand om en familjemedlem som lider av någon svår sjukdom är aldrig lätt, speciellt om det är din partner. I dessa fall måste den ena ta hand om den andra, som om hen var ett barn i behov av vård. Det är inte lätt att leva i en sådan situation och många familjer ber om stöd och hjälp från experter inom vården, medan andra helt enkelt inte klarar trycket...

via AITA/Reddit

Advertisement
Pixnio/Not The Actual Photo

Pixnio/Not The Actual Photo

En anonym man publicerade sin berättelse på Reddit och berättade för människor om hur det att ta hand om sin fru som har stadium 4 cancer har knäckt honom på sätt som han aldrig hade kunnat föreställa sig. Orden i hans berättelse är tydliga och han bad andra människor om deras åsikt för att förstå om hans agerande var okänsligt eller inte: "Min fru har nu stadium 4 cancer i tjocktarmen. Under ett och ett halvt år var jag tvungen att jobba och sedan gå hem och göra det mesta av hushållsarbetet och samtidigt vara sjuksköterska. Vi har två söner och en dotter som hjälper oss, men jag förväntades bli den föräldern som de vände sig till med allt. För ett år sedan, slutade min fru mer eller mindre göra någonting själv. Hon började bli oförskämd mot mig och skriker och gråter hysteriskt praktiskt taget hela tiden. Hon beskyller mig också för att inte vara "snäll" mot henne när jag faktiskt är det. Jag kände mig som att jag inte längre hade en egen identitet."

Under sommaren pratade jag med läkarna och de berättade att det krävdes mycket byråkratiskt arbete för att kunna lämna min fru på ett vårdhem. Förra veckan fick min fru skyndas till akuten. Under veckan insåg jag hur ansträngande det hade blivit för mig att ta hand om en kvinna som knappt var klar i sinnet längre och bara var arg när hon var det. Jag insåg att jag i grunden var mamma och pappa i hemmet och var så trött på att göra det varje dag och vakna klockan 06:00 på morgonen. När jag fick reda på att min fru skulle skrivas ut hade jag bestämt mig för att när sjukhuset ringde för att säga att hon skulle skrivas ut och att jag var tvungen att komma dit för att hämta henne skulle jag säga till dem att jag inte ville ta hand om henne längre."

Advertisement
Piqsels/Not The Actual Photo

Piqsels/Not The Actual Photo

Mannen avslutade sedan med att säga: "Sjukhuset ringde mig hela tiden och personen i andra änden av luren bad mig komma och hämta min fru. Men jag gav inte vika och sa att min fru var tvungen att omhändertas av ett vårdhem och att socialarbetarna måste förstå detta. Hade jag nått min gräns? Min dotter var särskilt upprörd över att hennes mamma inte skulle komma hem. Mina barn skrek på mig att de skulle ta hand om sin mamma 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan om det var vad som krävdes. Jag visste dock att sjukhuspersonalen skulle göra sitt jobb och hjälpa min fru att bli omhändertagen på rätt sätt."

Inte ens de som läste hans historia på reddit tog det hela bra och höll med mannens arga barn. Vad skulle du ha gjort om du hade varit i hans situation? Vad tycker du att den här trötta mannen borde göra?

Advertisement