En ensamstående pappa lär sig att göra frisyrer på sin dotter och nu lär han andra pappa som har det svårt att göra detsamma - TittaPaVideon.se
x
En ensamstående pappa lär sig att…
En man och hans fru adopterar systerns 5 döttrar efter det att hon avlidit på grund av coronaviruset: Dottern med Downs syndrom tar examen med högsta betyg - pappans ord är fulla av stolthet

En ensamstående pappa lär sig att göra frisyrer på sin dotter och nu lär han andra pappa som har det svårt att göra detsamma

16 April 2021 • Av sofia
624
Advertisement

Det finns inte bara ensamstående mammor som med många uppoffringar och utan hjälp av någon annan fostrar sina barn i avsaknad av en partner, utan det finns en hel värld, paradoxalt sett mer dold och mindre "uppmärksammad", av ensamstående pappor som av olika skäl lever utan en kvinnlig partner och har tvingats ta hand om barnen och som i viss mening även tagit på sig rollen för både en mamma och en pappa. Ett arbete fullt av kärlek och omsorg som kräver mycket tålamod och många uppoffringar!

via: USA Today

Ett av de vackraste och mest motiverande vittnesmålen om vad det innebär att vara en ensamstående pappa till en liten flicka är det som Philippe Morgese berättar varje dag, en man som över en natt plötsligt inte längre hade någon partner och som var tvungen att sköta allt som rörde dottern som precis hade fyllt ett.

Lilla Emma behövde inte bara en manlig figur i sitt liv utan också en kvinnlig sådan. Det saknades en mamma i familjen Morgese och av den anledningen var Philippe snart tvungen att klara sig så gott han kunde på egen hand och se till att hans lilla dotter inte att saknade någonting ...

Av denna anledning lärde sig mannen att göra saker som han absolut inte hade någon aning om hur man gjorde utan någon hjälp av en partner eller fru. Många tror faktiskt att en pappa inte kan ta hand om de mest grundläggande och typiskt "feminina" behoven hos en dotter, som exempelvis håret. Det är en sak är att fixa till håret på en pojke och en helt annan att fixa håret på en dotter med långt hår!

Men Philippe lät sig inte avskräckas, han följde tutorials på YouTube där han med tiden lärde sig att skapa alltmer originella, konstnärliga och komplexa frisyrer både för pojkar och flickor.

Advertisement

Det verkar som att Emma, ​​Philippes första modell och "försökskanin" som han testade sina egenskaper och färdigheter på, är mer än nöjd med resultaten! Till och med den ensamstående pappan verkar ha börjat gilla det, eftersom han har blivit så duktig på frisyrer för pojkar och flickor att han har beslutat att öppna en skola för ensamstående föräldrar där han är den som spelar rollen som läraren som ger frisyrlektioner till sina elever!

Detta extraordinära initiativ har döpts till Daddy Daughter Hair Factory för att uppmuntra andra ensamstående pappor att våga försöka fixa sina döttrars långa hår. Allt som krävs är att man anmäler sig till lektionerna som ges av Philippe Morgese och sakta men säkert kommer en armé av pappor som har blivit riktiga experter på hästsvansar, flätor och så vidare att skapas!

Som man tydligt kan se från bilderna nedan ser det ut som att dessa ensamstående pappor klarar sig ganska bra:

Advertisement

Vilken lysande idé Philippe! Inte bara hoppas vi att din skola kommer att uppskattas alltmer av ensamstående pappor över hela världen (Daddy Daughter Hair Factory är för tillfället ett initiativ som föds och utvecklas i Florida), men vi hoppas även att det kommer att öka medvetenheten om en situation som det inte pratas tillräckligt om i en värld full av pappor som inte har något att avundas modersfigurer.

Bra jobbat!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack