En 3-årig pojke räddar sin pappa från insulinkoma genom att mata honom med yoghurt

av sofia

27 Mars 2021

En 3-årig pojke räddar sin pappa från insulinkoma genom att mata honom med yoghurt
Advertisement

Utan att veta om det lyckades en treåring rädda sin pappa från de potentiellt dödliga konsekvenserna av en pågående insulinkoma. På vilket sätt? Med hjälp av en plastkniv och en yoghurtburk. Du läste rätt, vi pratar om en helt vanlig yoghurtförpackning som den vi vanligtvis har i kylskåpet, och som i denna otroliga historia var vapnet som gjorde det möjligt för den lilla treåringen att rädda sin diabetessjuka pappa. Detta mirakel ägde rum nära Manchester i Storbritannien.

via Manchester Evening News

Advertisement
Manchester Evening News

Manchester Evening News

Det hela hände i staden Droylsden, nära Manchester, när den lilla 3-årige pojken Lenny-George Jones försökte rädda sin pappa Mark från en farlig attack av insulinkoma. Den modiga lilla pojken gick till kylskåpet, öppnade det, tog en yoghurtförpackning och öppnade den med sin plastkniv, eftersom han inte kunde nå den övre lådan där besticken låg.

Efter att ha öppnat burken hällde Lenny-George det halvflytande innehållet i munnen på pappan som hade en attack av lågt blodsocker. När han vaknade tog Mark sina glukospiller själv, förvånad över vad hans treåriga son just hade gjort. Han hade bokstavligen räddat sin pappas liv!

Advertisement
Manchester Evening News

Manchester Evening News

Lenys mamma Emma var lika förvånad som sin man över vad Lenny-George hade gjort och hon berättade (som översatt av Alicanthe.net: "Han räddade sin fars liv. Mark är en typ 1-diabetiker. Han behöver ta insulin 4 gånger om dagen. Det var en söndagskväll, jag var tvungen att gå till min mammas hus, som bokstavligen ligger 2 minuter runt hörnet och jag lämnade dem tittandes på TV tillsammans.

"Jag var borta i cirka 30 minuter och när jag kom tillbaka låg de i soffan. Mark såg inte ut att må bra, så jag frågade honom vad som hade hänt. Lenny vände sig bara till mig och sa att han hade räddat pappa. Han hade svimmat och vaknat på köksgolvet på grund av låg blodsockerhalt och Lenny gav honom lite yoghurt som han lyckades hämta ur kylen. [...] Det kunde ha slutat helt annorlunda om Mark hade legat i sängen eller om Lenny inte hade gjort det han gjorde."

Flickr/Not The Actual Photo

Flickr/Not The Actual Photo

Vad ska man säga, du var verkligen duktig och modig lilla Lenny-George!

Advertisement