En 71-årig kvinna ber om hjälp för att rädda sina två äldre hästar från att bli slaktade

av sofia

26 Mars 2021

En 71-årig kvinna ber om hjälp för att rädda sina två äldre hästar från att bli slaktade
Advertisement

Att ta farväl av sitt husdjur är alltid mycket smärtsamt, vare sig husdjuret avlider eller om det är någon extern faktor som tvingar oss att separera. Jacqueline Binot, en 71-årig kvinna, har tagit hand om sina två underbara hästar sedan många år tillbaka, men nu när hennes krafter sakteliga överger henne kan hon inte längre ta hand om dem som hon en gång gjorde. Den äldre kvinnan vill absolut inte att hennes två älskade vänner ska få avsluta sitt långa och lyckliga liv på ett slakteri och hoppas med hela sitt hjärta på att hitta ett hem för dem. Att hitta ett hem för två hästar är naturligtvis inte som att leta efter en familj för ett par kattungar eller hundvalpar, men Jacqueline ger inte upp.

via France Bleu

Advertisement
France Bleu

France Bleu

Jacqueline Binot köpte stoet Sheeba år 1994. Då var djuret dräktigt och födde den andra söta lilla hästen som fick namnet Outlaw. Nu är de två djuren båda ganska gamla, - Sheeba är 31 och Outlaw 26 - och Jacqueline själv kan inte längre ge dem den vård de behöver. På senare tid gick hon regelbundet för att besöka dem på en bondgård i Argancy, men nu inser hon att det inte finns mycket hon kan göra för dem: "Jag kan inte längre borsta dem eller ens öppna grinden för dem", sa kvinnan som tyvärr har lidit av hälsoproblem sedan en längre tid tillbaka.

Advertisement
France Bleu

France Bleu

"Det är hjärtskärande för jag har haft dem sedan 1994, men vid 71-års ålder är det inte längre något för mig", medgav 70-åringen motvilligt. Hon vägrar skicka dem till slakteriet, men för tillfället har den äldre kvinnan ännu inte hittat en lämplig plats som kan vara värd för hästparet under deras sista levnadsår. En gård skulle vara den mest lämpliga lösningen enligt Jacqueline.

France Bleu

France Bleu

Jacqueline fortsätter att ringa olika föreningar och djurhem, i hopp om att hitta en lämplig lösning för hennes Sheeba och Outlaw, men har ännu inte uppnått konkreta resultat. Hon är mycket orolig för framtiden för de två hästarna som nu är så gamla och ber allmänheten hjälp.

Vi hoppas av hela vårt hjärta att de två hästarna lyckas hitta en lämplig plats att tillbringa sina sista år på.

Advertisement