Hon mobbade en av sina skolkamrater och pappans val av bestraffning ger upphov till stark debatt

av sofia

23 Mars 2021

Hon mobbade en av sina skolkamrater och pappans val av bestraffning ger upphov till stark debatt
Advertisement

Kära mammor och pappor, idag vill vi ställa dig en mycket intressant fråga: vad skulle du göra om du upptäckte att din 15-åriga dotter mobbar sina klasskamrater? Vilken typ av straff skulle du tillämpa? Skulle du välja ett hårt straff eller en mer mjuk metod? Denna anonyma pappa, som delade sin historia på Mirror fattade ett beslut som många människor bedömde som svagt...

via Mirror UK

Pixabay/Not The Actual Photo

Pixabay/Not The Actual Photo

Mannen säger att han har en 15-årig dotter som heter Lily, en mycket intelligent, smart tonåring, som älskar kläder och mode, men inte på något sätt lättsinning. Hennes föräldrar säger att hon även är en toppelev och en av de bästa i sin klass. Mamman och pappan hade inget att klaga över när det gällde Lily, förrän de en dag fick ett samtal från skolan på grund av att deras dotter hade vänt några av sina klasskamrater mot en tjej i samma ålder och mobbat henne.

Pappan och mamman var chockade, hur kunde deras dotter ha gjort något sådant? Så småningom lät de den 15-åriga flickan själv välja straffet för mobbningen: 1) hon skulle vara utan telefon så länge som hennes föräldrar bestämde att hon skulle vara det, 2) hon skulle tvingas lämna bort sina märkeskläder under en period.

Till slut valde flickan motvilligt det andra alternativet...

Advertisement
Piqsels/Not The Actual Photo

Piqsels/Not The Actual Photo

Pappan kände sig dock skyldig för det straffet, eftersom han tyckte att det var för hårt så vad skulle han göra? När allt kommer omkring, som han själv uttryckte det: "Lily har aldrig varit så upprörd. Hon försökte förklara att hennes kläder är hennes sätt att uttrycka sin personlighet och att hon känner sig sårbar och osäker i de kläder vi tvingar henne att ha på sig under dessa dagar då hon tjänar sitt straff."

Mamman och pappan tycker att straffet kanske var för hårt och omotiverat, men många människor på nätet håller inte alls med föräldrarna. De som valt att kommentera säger snarare att det straff som de valt för dottern var "för svagt" för någon som hade mobbat en skolkamrat.

Vad är din åsikt?

Advertisement